Plan Roșu de intervenție la o unitate de învățământ din Caransebeș. ISU „Semenic” va desfășura un exercițiu de amploare

 

În incinta Colegiului Național „Traian Doda” din municipiul Caransebeș se va desfășura, astăzi, 20 martie, un exercițiu de amploare al cărui scenariu presupune intervenția în cazul producerii unui incendiu.

 

Potrivit scenariului pregătit de specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Semenic”, într-una din sălile de cursuri ale Colegiului Național „Traian Doda” din municipiul Caransebeș se produce un incendiu din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică. În urma evenimentului, întreaga instituție de învățământ va fi evacuată, mai multe persoane rămân surprinse în interior, având nevoie de ajutor. Exercițiul se va desfășura astăzi, 20 martie, începând cu ora 12.30. După primirea apelului pe numărul unic de urgenţă 112, vor fi alertate toate structurile cu atribuții în gestionarea unei astfel de situații de urgență. Având în vedere numărul mare de victime, se va activa Planul Roșu de intervenție, iar structurile abilitate vor acționa de urgență pentru evacuarea și salvarea persoanelor afectate, precum și pentru limitarea și înlăturarea efectelor evenimentului.

 

„Exercițiul își propune testarea și antrenarea structurilor de coordonare-conducere și de răspuns privind gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu, cu victime multiple, care impune punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție la nivelul județului Caraș-Severin”, au explicat reprezentanții ISU „Semenic”. Pe lângă pompieri, în exercițiu vor fi angrenați și reprezentanți ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi, Serviciului Județean de Ambulanță, ai Unității de Primiri Urgențe Reşiţa, Compartimentului de Primiri Urgențe Caransebeş, Direcției de Sănătate Publică, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Caransebeş, Poliţiei Locale Caransebeş şi ai Colegiului Național „Traian Doda” Caransebeș.

 

Cu ocazia desfășurării acestui exercițiu, va fi marcată și împlinirea a 12 ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în Caraș-Severin. De la înființare până în prezent, echipajele SMURD Caraș-Severin au fost solicitate să intervină în peste 33.100 de cazuri și au asistat peste 32.600 de persoane, din care aproximativ 3.000 de copii.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available