Ploaie de amenzi în minivacanța de Ziua Copilului și Rusalii, în Caraș-Severin

 

Aproape 1.200 de amenzi au dat polițiștii cărășeni în cele cinci zile de minivacanță, atât în cadrul acțiunilor de control pe care le-au efectuat pe raza județului, cât și în urma sesizărilor primite de la cetățeni.

 

Peste 150 de polițiști au acţionat, zilnic, în perioada minivacanței de 1 Iunie și Rusalii, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice şi pentru prevenirea evenimentelor antisociale și a accidentelor rutiere pe raza județului Caraș-Severin. În total, au fost derulate 84 de acțiuni și controale și s-a intervenit la 237 de solicitări ale cetăţenilor, dintre care 195 au fost sesizări prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, fiind aplicate aproape 1.200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 415.000 de lei.

 

În cele cinci zile de minivacanță au fost înregistrate 43 de fapte penale, 22 dintre acestea fiind infracţiuni contra persoanei, 11 infracțiuni contra patrimoniului și zece infracțiuni la regimul rutier. Dintre infracțiunile la regimul rutier, majoritatea au fost pentru conducere fără permis sau sub influența alcoolului, iar un bărbat de 40 de ani care a fost oprit aseară, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Anina, s-a ales cu dosar penal atât pentru că nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, cât și pentru că la testarea alcooltest avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

„Pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute 65 de permise de conducere, dintre acestea 24 pentru depășirea vitezei legale și patru pentru conducerea sub influența alcoolului și au fost retrase 37 de certificate de înmatriculare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite