Polițiștii au descins în Parcul Tricolorului din Reșița [FOTO]

 

Parcul Tricolorului din Reșița a fost „ocupat” astăzi de polițiștii cărășeni. Aceștia și-au desfășurat aici echipamentele și tehnica din dotare, în cadrul unui eveniment menit să marcheze, în mijlocul comunității, împlinirea a 200 de ani de la atestarea Poliției Române.

 

Autoturismele, autoutilitarele, armamentul, radar TRUE CAM – tip pistol, laboratorul criminalistic, laboratorul mobil de educație rutieră sau câinele polițist au fost principalele atracții în Parcul Tricolorului din Reșița, unde polițiștii cărășeni s-au prezentat în fața publicului.

 

„Din primele momente în care au început activitățile organizate de Ziua Poliției Române în Parcul Tricolorului, polițiștii au fost înconjurați de grupuri numeroase de copii, veseli și curioși, împreună cu cadre didactice și părinți. Cei mici au fost foarte încântați, interesați și curioși, în mod special la vederea autospecialelor de poliție, a uniformelor și a pistoalelor. Sute de copii de la școlile și grădinițele din Reșița s-au bucurat împreună cu noi, au urmărit cu interes fiecare stand expus și ne-au încarcat cu optimism și bună dispoziție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Alături de polițiști au fost prezenți în Parcul Tricolorului și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, precum și cei de la Arhivele Naționale.

 

Data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române în anul 2002, alegerea acestei date fiind legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822, domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, şeful poliţiei din acele timpuri, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, legalizând, astfel, funcţionarea acestei instituţii. Alături de siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia era prezentată Maica Domnului, înaintea Arhanghelului Gabriel, care îi aducea vestea cea bună (Buna Vestire). În anul 1831, prin Regulamentele Organice, Agia a devenit Poliţie şi s-a creat Poliţia din Capitală, atribuţiile fiind apropiate de cele actuale –  ordinea, paza oraşului în timpul nopţii şi păstrarea liniştii, supravegherea tuturor persoanelor care intrau în oraş.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite