Poliţiştii cărăşeni, cu ochii pe hoţii de lemne – aproape 500 de amenzi şi peste 3.000 de metri cubi de lemn confiscaţi

 

În primele opt luni ale anului, poliţiştii cărăşeni au efectuat aproape 600 de controale în domeniul silvic, în urma cărora au aplicat cu 40% mai multe amenzi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, cantitatea de material lemnos confiscată fiind cu aproape 70% mai mare.

 

Poliţiştii cărăşeni au executat în primele opt luni din acest an 583 de acțiuni și controale în domeniul silvic, în urma cărora au fost aplicate 474 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 820.000 lei și au fost confiscați peste 3.100 de metri cubi de material lemnos, estimați la peste 757.000 de lei.

 

„Activitățile au avut ca obiectiv principal prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic, a tăierilor ilegale de arbori, precum și respectarea legislației în ceea ce privește circulația, exploatarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos. Din cele 583 de acțiuni și controale, 66 au vizat fondul forestier și vegetația forestieră din afara fondului forestier; 44 au fost pe linia depozitării, prelucrării și comercializării lemnului, la 49 de exploatări forestiere, 32 de depozite, cinci instalații de debitat și opt ocoale silvice,iar 465 de acțiuni au fost pe drumurile publice și forestiere privind legalitatea transportului de material lemnos, în cadrul cărora au fost verificate aproape 1.600 de mijloace de transport material lemnos”, spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin. Potrivit bilanţului întocmit de aceştia, față de anul trecut, a crescut cu peste 41% numărul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației silvice, cantitatea de material lemnos confiscată fiind cu aproape 70% mai mare (peste 1.277 de metri cubi). De asemenea, în același interval au fost sesizate 169 de infracțiuni silvice, cu 35% mai puține față de primele opt luni din 2023.

 

„În cadrul acțiunilor și controalelor desfășurate pe linie silvică, s-a urmărit verificarea legislației pe toate palierele de acțiune, atât în ceea ce privește modul de înregistrare în programul SUMAL 2.0, cât și în ceea ce privește respectarea legislației economice, a legislației privind transportul materialului lemnos, dar și a celei privind depozitarea și exploatarea lemnului, în colaborare cu toate instituțiile cu atribuții pe aceste paliere”, au precizat reprezentanţii IPJ Caraş-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available