La Reșița, Ziua Poliției Române va fi sărbătorită în avans, pe 24 martie, în mijlocul comunității. Reșițenii sunt așteptați în Parcul Tricolorului pentru a participa la activitățile pregătite de oamenii legii.
De Ziua Poliției Române, reșițenii au ocazia să pătrundă în universul polițiștilor, să vadă tehnica din dotare, să afle informații utile și chiar să-i vadă la treabă pe oamenii legii. Anul acesta, activitățile au loc luni, 24 martie, în Parcul Tricolorului, în intervalul orar 10.00 – 13.00. Aici, vor fi organizate standuri de prezentare cu elemente din activitatea structurilor rutiere, criminalistice, de ordine publică, de investigații criminale și pentru acțiuni speciale, vor fi prezentate autospecialele folosite în activitățile de serviciu precum și o miniexpoziție cu tehnică din dotarea polițiștilor.
„De asemenea, colegii de la Biroul Siguranță Școlară și Serviciul Resurse Umane au pregătit pentru copii și tineri, mici surprize, dar și recomandări preventive utile și informații importante privind cariera în structurile poliției. Vor fi alături de noi reprezentanții Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Caraș-Severin, care vor aduce în fața publicului documente din arhivă și date privind istoria instituției”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.
Cel mai așteptat moment va fi la ora 12.30, când toți cei prezenți în Parcul Tricolorului îi vor putea vedea la lucru pe câinii polițiști. „Va fi prezentat publicului un exercițiu cu elemente de dresaj canin, în cadrul căruia vor fi utilizați câini de serviciu (de urmă) din dotarea structurilor criminalistice”, a precizat Alina Boeru
În aceeași zi, la nivelul celorlalte poliții municipale și orășenești din județ va fi organizată Ziua Porților Deschise, la care sunt așteptați copii și tineri din comunitate.
Ziua Poliției Române este sărbătorită pe 25 martie, zi în care este prăznuită Buna Vestire, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii, instituția care avea atribuții polițienești în cele două Principate Române, până la Revoluția din 1848, și care a fost preluat ulterior și pe actualul drapel al Poliției Române.