Polițiștii cărășeni, în Tabăra din Inima Satului. Sfaturi pentru o vacanță în siguranță!

 

Odată cu finalizarea cursurilor școlare, polițiștii cărășeni au dat startul activităților educativ-preventive, atractive și pe înțelesul copiilor, pentru ca aceștia să petreacă în siguranță vacanța mare. O primă acțiune de acest gen a avut loc zilele trecute la Bocșa, în Tabăra din Inima Satului.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin s-a alăturat și anul acesta proiectului educațional Tabăra din Inima Satului, derulat prin Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului. Programul reunește, în fiecare vară, sute de copii din comunitățile rurale și urbane, iar polițiștii vor fi prezenți în mijlocul acestora, cu activități educativ-preventive. Prima astfel de tabără se desfășoară zilele acestea la Bocșa, unde polițiștii de la Serviciul Rutier, Biroul Siguranță Școlară și de Poliția Orașului Bocșa au fost alături de cei aproximativ 30 de copii și tineri voluntari aflați în tabără.

 

Pentru că e vacanța de vară și în vacanță copiii profită de timpul liber și petrec mult timp afară, uneori pentru a se plimba cu bicicleta, trotineta, rolele ori pentru a se juca, polițiștii le-au reamintit că nu trebuie să nu uite următoarele reguli de siguranță rutieră:

 

  • Cunoaște semnele de circulație! Semnele de circulație sunt indicatoarele care îți arată ce ai voie și ce nu ai voie să faci atunci când ești în preajma lor. De exemplu: când ai voie să traversezi strada, pe unde poți să traversezi sau pe unde ai voie să mergi cu bicicleta.

 

  • Oprește-te, uită-te și apoi traversează strada! Nu traversa dacă nu există o trecere, cu semafor, când trebuie să traversezi doar pe verde, sau fără semafor, când trebuie să te uiți în stânga și apoi în dreapta. Dacă trec mașini, așteaptă să treacă și apoi traversează.

 

  • Fii atent la sunetele din jurul tău! Când ești afară, nu asculta muzică tare la căști.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available