Polițiștii din Caraș-Severin învață să conducă autospecialele în mod defensiv pentru a ajunge repede și în siguranță la intervenții [VIDEO]

 

Cursurile de conducere defensivă pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin se desfășoară pe pista de antrenament din incinta Aeroportului Caransebeș. Polițiștii învață de la un instructor specializat tehnicile de pilotaj și conducere defensivă cu mașinile de serviciu, cu scopul de a preîntâmpina evenimentele neplăcute în trafic.

 

Specialiștii de la Biroul de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin au desfășurat, în această dimineață, o activitate de instruire a polițiștilor cu privire la conducerea autovehiculelor în regim defensiv și în regim prioritar, pe pista de antrenament pusă la dispoziție de Aeroportul Caransebeș. În perioada următoare, prin acest program de instruire vor trece toți polițiștii din IPJ Caraș-Severin, inclusiv cei care nu participă la misiuni operative.

 

„Cursul de conducere în regim defensiv și prioritar se desfășoară în mod diferențiat pe două niveluri: nivelul 1 – parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce ocazional – și nivelul 2 – parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce frecvent autospeciale cu regim de circulație prioritară, în cadrul misiunilor specifice de serviciu. Cele două niveluri de pregătire cuprind două moduluri, unul teoretic și unul practic, cel practic fiind posibil numai după parcurgerea celui teoretic”, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru. Aceste cursuri de conducere în regim defensiv și prioritar au rolul de a le dezvolta polițiștilor abilitățile pentru conducerea autospecialelor într-o manieră care să îi facă să ajungă la destinație rapid și sigur cu autoutilitara din dotare.

 

Conducerea în regim defensiv și prioritar este doar unul dintre domeniile în care polițiștii Biroului de Pregătire Profesională îi instruiesc pe colegii lor. Aceștia mai urmează și sesiuni de pregătire fizică și autoapărare, pregătire tactică și instrucția tragerii cu armamentul din dotare. „Toate aceste activități au fost gândite și au rolul de a dezvolta și a menține un nivel de pregătire corespunzător al polițiștilor în fața misiunilor operative pe care le desfășoară în activitatea de poliție”, precizează Alina Boeru.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite