Pompierii cărășeni au intervenit de aproape 50 de ori în weekendul trecut!

 

În ultimele trei zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin au desfăşurat 48 de intervenţii şi misiuni specifice.

 

Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa a fost solicitată să intervină sâmbătă, 26 noiembrie, pentru asanarea unei bombe aruncător calibru 120 mm, ce a fost descoperită în cadrul lucrărilor de reabilitare din curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 9. Aceasta a fost cercetată, ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii ei ulterioare. Potrivit ISU Semenic, specialiştii pirotehnişti au supravegheat lucrările de excavare şi au realizat o instruire a muncitorilor la faţa locului. În cazul descoperirii unor elemente de muniţie, pompierii cărășeni atrag atenţia asupra faptului că oamenii trebuie să trateze situaţia cu responsabilitate şi să anunţe, prin SNUAU 112, specialiştii abilitaţi să manevreze astfel de obiecte.

 

Alte misiuni şi intervenţii

 

Pompierii militari au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul unui accident rutier petrecut pe raza localităţii Buchin, între un autoturism, un microbuz şi un autotren. În perioada de referinţă, pompierii au intervenit pentru înlăturarea unor elemente de construcţie desprinse de pe acoperişul unei biserici din municipiul Caransebeş, au desfăşurat acţiuni de verificare a secţiilor ATI din unităţile spitaliceşti ale judeţului, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi alte misiuni în sprijinul comunităţilor.

 

Pe parcursul sfârşitului de săptămână, s-au înregistrat 32 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi alte situaţii din categoria asistenţă persoane.

 

În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate. Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro”, transmit oficialii ISU Semenic.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite