Societatea Aquacaraș, în prezent sponsor al Asociației Club Sportiv Muncitoresc Reșița, va face parte din patronatul asociației, alături de Municipiul Reșița, Județul Caraș-Severin și Piețe Reșița SRL.
Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă, organizată de președintele clubului Cristi Bobar, de către primarul Reșiței, Ioan Popa, de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, și de directorul general al Aquacaraș, Gheorghe Filipescu – reprezentanții principalelor entități care asigură finanțarea Asociației CSM Reșița.
Dacă promovează, CSM Reșița va avea buget de prima ligă!
Primarul Ioan Popa și-a exprimat convingerea că, în cazul în care echipa de fotbal va reuși promovarea în prima ligă, aceasta va avea asigurate toate condițiile pentru a putea face față nivelului mult mai ridicat al competiției: „Introducem în acționariatul asociației de fotbal a Municipiului Reșița și compania de apă și canal Aquacaraș. Am ținut ca la acest anunț să fim împreună cu domnul președinte Hurduzeu ca să reconfirmăm ideea că suntem o echipă puternică, o echipă care poate asigura performanța la Reșița și să privim cu curaj la o promovare a echipei în Liga 1. Obiectivul pe care noi ni l-am propus pentru acest sezon a fost plasarea în play-off. Dar acum există, chiar și matematic, șansa de a ataca promovarea. Evident, dorința noastră este să mergem în Liga 1 deoarece cu contribuția noastră, a Primăriei Reșița, care se cifrează în jurul a 1,5 milioane de euro pe an, și cu ceea ce Consiliul Județean ne-a promis, putem ajunge, cu contribuția Aquacaraș, la 2 milioane de euro pe an. În Liga 1, minimum 1,5 milioane de euro vin drepturi de televiziune, ar mai fi 500.000 de euro, cel puțin, din bilete, alte poate 500.000 din abonamente. Putem să ajungem astfel la un buget anual de 4-5 milioane de euro, cu care poți să susții o echipă în Liga 1 într-o zonă civilizată a clasamentului, iar asta ar presupune aducerea la stadion a zeci de mii de oameni din tot județul. Fotbalul este un sport de masă, un sport care are atractivitate foarte mare, este sportul rege și cred că ne-ar aduce multe beneficii și multă bucurie nouă, celor din Banatul de munte”.
Edilul a reiterat faptul că gruparea din Valea Domanului își propune, totodată, să promoveze tineri din propria pepinieră, la fel cum a făcut și în ultimii ani. „În momentul în care am ajuns la Primărie, în 2016, amintește Popa, echipa era în Liga 4. Astăzi avem peste 250 de copii la centrele de copii și juniori, 48 de antrenori, șase-șapte secții, nu e numai fotbal. La echipa mare de fotbal avem cinci sau șase tineri care provin din pepiniera proprie: Robert Burlacu, Ianis Doană, Denis Gurin, Alex Negru, Sergiu Rimovecz, care este în lotul național U21 și pe care eu îl văd un jucător care poate să explodeze așa cum au făcut Cristian Chivu sau Miodrag Belodedici. Avem o discuție permanentă cu antrenorul Flavius Stoican să-i promovăm pe copiii noștri, și, iată, rezultatele încep să apară.”
Consiliul Județean, alături de rossoneri
Silviu Hurduzeu a confirmat că, și în actualul său mandat de președinte al Consiliului Județean, instituția pe care o conduce va susține clubul-fanion al județului, cu atât mai mult cu cât acum Consiliul Județean este într-o relație de parteneriat cu Primăria Reșița: „Suntem împreună pentru a da un semnal și pentru ca iubitorii sportului din Caraș-Severin să vadă că există implicare. Formele de implicare sunt diferite și, în acest sens, am discutat cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis, să vedem cum fac ei și să copiem modalitatea. Am discutat și cu domnul primar Popa, și cu domnul Bobar, și cu domnul director Filipescu despre aceste aspecte. Sigur că, așa cum am făcut și în mandatul trecut, implicarea va continua, într-o primă fază, până găsim forma legală, pe prevederea care permite Consiliului Județean să aloce bani pentru sport. Și îmi doresc ca în 2025 acea sumă să fie mai mare. Iar dacă reușim să găsim o formă juridică să devenim și noi parteneri în club, cu siguranță se va întâmpla și acest lucru. Eu sunt optimist că echipa de fotbal fanion a județului va realiza ceea ce și-a propus în acest an. Suntem alături de ei”.
CITEȘTE ȘI: CSM Reșița va avea drept de promovare în Superligă! Rosso-nerii, în prima divizie după 25 de ani?
Gheorghe Filipescu, directorul companiei care în prezent sponsorizează clubul cu 100.000 de lei lunar, s-a arătat optimist cu privire la rezultatele viitoare ale echipei de fotbal, cu atât mai mult cu cât și administrația județeană condusă de Hurduzeu va susține financiar clubul. „Vă mulțumesc că ați luat această hotărâre și întărim împreună această echipă, plecând de la ideea că fotbalul este un fenomen social. În ceea ce mă privește, am fost, sunt și voi fi tot timpul lângă acest fenomen. Una dintre marile realizări ale mele, personale, este mini-hotelul de la stadion, unde echipa își desfășoară cantonamentul”, a spus Filipescu, subliniind că gruparea rossonera dispune de „un fond bun de jucători, avem o echipă de conducere tânără și foarte bună, un antrenor foarte bun – toate condițiile create să avem performanță. Iar societatea pe care o conduc, Aquacaraș, își va onora obligațiile contractuale pe care le are vizavi de echipă”.
Bani pentru stadion? „Dacă se poate la Timiș, trebuie să reuşim şi în Caraş-Severin!”
În privința stadionului, primarul Popa a declarat că speră ca, împreună cu Silviu Hurduzeu, să-i determine pe cei ce vor forma viitorul guvern să asigure fondurile necesare modernizării arenei din Valea Domanului, proiectul fiind avizat de Compania Națională de Investiții (CNI). „Am avut un proiect făcut pe vremea primarului Mihai Stepanescu, de modernizare a stadionului, l-am reactualizat acum vreo trei ani, l-am depus la Compania Națională de Investiții, care l-a avizat, este aprobat pentru finanțare și eu cred că, împreună cu Silviu Hurduzeu, dacă se constituie o majoritate parlamentară civilizată și dacă reușim să construim un guvern corect, la începutul anului viitor vom putea să mergem să batem la ușa CNI și la Ministerul Dezvoltării să încercăm să finanțăm acest obiectiv. Este o investiție de 17 milioane de euro, față de 54 milioane la Hunedoara sau 100 de milioane la Timișoara, deci vorbim de o sumă realmente mică, dar care ne-ar ajuta să avem un stadion modern, cu 12-14.000 de locuri. Cred că este important să luptăm și pentru acest deziderat.”, a afirmat Ioan Popa. Iar Silviu Hurduzeu și-a asumat și el ca obiectiv obținerea finanțării pentru un stadion modern la Reșița: „Aşa cum am promis, voi lupta pentru posibilitatea de a construi un stadion nou în Valea Domanului. Dacă se poate la Timiş, trebuie să reuşim şi în Caraş-Severin!”