Premiu de excelență pentru ISU „Semenic”, din partea DKMT

 

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, în județul Arad, Adunarea Generală a Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa (DKMT). Cu acest prilej au fost înmânate premiile de excelență ale DKMT pentru patru proiecte cu impact în comunitate, derulate în relația Arad – Csongrad, Timiș – Csongrad, Caraș-Severin – Voivodina și Voivodina – Bacs-Kiskun.

 

Proiectul „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” – prin care au fost achiziționate echipamente de intervenție pentru situații de urgență și a fost derulat și un curs pentru pregătirea de scafandri la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” – s-a numărat printre proiectele premiate în cadrul Adunării Generale a Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa (DKMT). Din Euroregiune fac parte județele Arad, Timiș, Caraș-Severin (din România), comitatele Bacs-Kiskun și Csongrad (din Ungaria) și Provincia Autonomă Voivodina (din Serbia), iar proiectul premiat – implementat la nivelul ISU „Semenic”, împreună cu orașul Vârșeț din Serbia, lider fiind Consiliul Județean Caraș-Severin – s-a derulat pe relația Voivodina – Caraș-Severin.

 

Premiul de excelență i-a fost înmânat inspectorului șef al ISU „Semenic”,  locotenent-colonel Ionel Tilca. „Obiectivul general al proiectului a constat în consolidarea capacității operaționale și instituționale a autorităților locale responsabile cu situațiile de urgență, de prevenire a dezastrelor, de atenuare, de prevenire a accidentelor de mediu și de reacție în caz de situații de urgență din aria proiectului – zona transfrontalieră româno-sârbă, reprezentată de județele Caraș-Severin, Timiș și Districtul Banatul de Sud din Serbia. Suntem onorați că proiectul nostru are impact recunoscut și apreciat la nivel euroregional”, au transmis reprezentanții ISU „Semenic”.

 

Celelalte proiecte care au primit premii de excelență au fost: „Tradiții de-a lungul timpului și de peste graniță”, derulat pe relația Arad – Csongrad; „Copii dincolo de frontiere. Conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie și neonatologie dintre Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara și Clinica de pediatrie din Szeged”, pe relația Timiș – Csongrad și un proiect din domeniul turismului cultural, derulat pe relația Voivodina – Bacs-Kiskun.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite