Primăria Reșița încurajează mobilitatea și transportul alternativ. Sistemul BIKE-SHARING a fost reactivat!

 

Primăria Reșița pune la dispoziția cetățenilor 60 de biciclete, ca alternativă la transportul public. Bicicletele pot fi utilizate zilnic, în intervalul orar 08.00 – 22.00.

 

Odată cu venirea primăverii, cele 60 de biciclete achiziționate de Primăria Reșița printr-un proiect transfrontalier au fost scoase din nou pe traseu. Anul trecut, acestea au parcurs 37.100 de kilometri, fiind utilizate de 12.364 de ori.

 

Bicicletele sunt disponibile în cele șapte stații pe care municipalitatea le-a amenajat în cele mai intens circulate zone din oraș:

 

 • Govândari/Intim – Parcul Copilului;
 • Govândari – Victoria;
 • Govândari – Renk/vizavi de Lidl;
 • Stația de autobuz de la Poliție;
 • Strada 7 Noiembrie/vizavi de Lidl;
 • UBB – Centrul Universitar Reșița;
 • Stația de taxi din Centrul Civic.

 

Conform Regulamentului de funcționare a sistemului BIKE-SHARING din municipiul Reșița, adoptat printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2019, bicicletele pot fi folosite zilnic între orele 08.00 – 22.00, urmând câțiva pași simpli:

 

 1. Instalează pe telefonul mobil (asigură-te că bateria este încărcată) aplicația gratuită LINKA GO, pentru Android sau IOS;
 2. Intră în aplicație și scanează codul bicicletei;
 3. Introdu datele cardului bancar și asigură-te că ai minimum 10 euro/garanția pentru bicicletă. Suma plătită se returnează în momentul în care aduci bicicleta în stație și se blochează;
 4. Bicicleta este deblocată și o poți folosi gratuit patru ore consecutiv;
 5. După cele patru ore gratuite de folosință, adu bicicleta înapoi în oricare dintre cele șapte stații, blocheaz-o și suma plătită drept garanție (10 euro) ți se returnează pe card.

 

„Metoda este foarte simplă! În cazul în care nu vă descurcați, verificați pașii pe panourile de afișaj care cuprind informații complete de utilizare a sistemului BIKE-SHARING”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available