Primarul Ioan Popa curăță Reșița de clădirile parazitare. Cinci chioșcuri de pe Bulevardul Republicii vor fi „rase”

 

În ultima ședință a Consiliului Local Reșița a fost aprobată cumpărarea de către primărie a mai multor chioșcuri situate pe Bulevardul Republicii, în vederea casării și demolării acestora.

 

44.600 de euro va achita Primăria Reșița pentru cele cinci construcții provizorii – chioșcuri – situate pe Bulevardul Republicii, în zonele Intim și Victoria, care ocupă, în momentul de față, domeniul public în zone ce sunt afectate de lucrările derulate în cadrul proiectului de modernizare a transportului public electric și amenajare a infrastructurii de transport nemotorizat. Sumele au fost stabilite în urma unor negocieri purtate de municipalitate cu proprietarii imobilelor, în baza rapoartelor de evaluare întocmite de un evaluator autorizat.

 

„Este vorba despre chioșcuri de pe Bulevardul Republicii care sunt în zona în care se implementează proiectul pentru reintroducerea tramvaiului. Colegii mei de la Direcția de Patrimoniu negociază de circa doi ani de zile cu diverse entități care au avut chioșcuri. Am avut mai multe variante: relocare, compensare, cumpărare a chioșcurilor respective. Unele chiar au fost abandonate de proprietari pentru că nu le-au mai găsit profitabile”, a declarat primarul Ioan Popa la finalul ședinței.

 

Edilul a dat exemplul zonei Intim unde au fost, deja, demolate chioșcurile din stațiile de autobuz și unde urmează să fie înlăturate alte două construcții. „Cine se uită cu atenție vede că orașul se curăță de aceste clădiri parazitare. Amintiți-vă de zona Intim unde, cum mergi spre Victoria, pe stânga, era stația de autobuz cu mâncare pentru câini, pe dreapta era un aprozar tot în stația de autobuz. Și ce frumos arată zona acum, este curată, se văd blocurile, se văd spațiile verzi. Mai sus sunt alte două chioșcuri. În locul lor vom face zece locuri de parcare pe care le solicită cei care au spații acolo – hotel, magazine. Eu am nevoie să degajez orașul. Nu am nevoie de toate aceste construcții parazitare. Aceasta este tendința, să ieșim din zona asta de clădiri parazitare și să intrăm într-o zonă de normalitate”, a precizat primarul Ioan Popa.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available