Primarul Ioan Popa, scrisoare deschisă adresată consilierilor locali reșițeni

 

După ce a dezvăluit că, astăzi și mâine, consilierii locali reșițeni au fost chemați la DNA Timișoara să dea declarații ca urmare a „unei reclamații făcute probabil de vreun om nebun”, primarul Ioan Popa adresează acestora o scrisoare deschisă. Pe care o redăm integral.

 

„Scrisoare deschisă adresată colegilor mei consilieri locali,

 

Dragi colegi,

 

Mă adresez vouă astăzi, public, din dorința de a înlătura «norii» și de a vă readuce bucuria și optimismul cu care am pornit la drum în 2020, cu unii dintre dumneavoastră chiar în 2016.

 

Motivul pentru care, în general, oamenii de calitate evită să intre în politică este legat de dezgustul față de practicile și metehnele balcanice care însoțesc această activitate în România postrevoluționară.

 

Nemulțumiri legitime ale populației se amestecă de-a valma cu invective și acuzații asupra unor oameni care se fac vinovați doar de “naivitatea” de a fi parte din schimbarea în bine a unei țări, a unor comunități.

 

Un om integru dorește să-și păstreze intact renumele și zona sa de confort. Tocmai de aceea, va cumpăni foarte bine dacă să se implice în politică pentru a îmbunătăți viața urbei sale, a comunității din care face parte.

 

În acest sens, acceptul dumneavoastră de a vă alătura demersului meu legitim, de a schimba soarta acestui oraș, este unul care mă onorează și mă obligă în același timp.

 

În euforia victoriei noastre inițiale și a succeselor pe care le-am repurtat ulterior împreună am omis să vă pun în gardă, să vă avertizez că în această poveste frumoasă pe care o trăim, nu sunt numai «îngeri», ci mai apar și demoni. Îmi fac Mea Culpa, dar sunt convins că, periodic, le-ați simțit prezența, unii dintre ei scrijelind cu unghiile în geam în ultimii ani. Declarațiile cu: «Subsemnatul.., fiul lui și al.., născut la.., etc» pe care le veți da azi sau mâine la Timișoara, sunt rezultatul acestor mici drăcușori, și mă refer aici concret la cei care au pierdut puterea politică în 2020 în Caraș-Severin, după o perioadă de «dolce far niente» și care acum încearcă cu disperare să iasă din «cazanul cu smoală fierbinte».

 

Dragi colegi, vă rog să nu-i băgați în seamă, se cațără unii pe alții, disperați să scape de focul care-i pârjolește. Și dacă vă puneți întrebarea de ce ați ieșit din zona confortului personal, de ce nu vă vedeți de viața și treburile dumneavoastră, vă propun, vă rog chiar, să mergeți în orice dimineață, între 07:30 și 08:00, în fața unei grădinițe, a unei școli sau a unui liceu din Reșița, instituții modernizate prin proiecte europene, de către colegii noștri din primărie. Veți fi surprinși de veselia și bucuria din ochii dascălilor și ai copiilor. Veți înțelege imediat că MERITĂ.

 

Suntem puternici, suntem o echipă și mergem înainte!”, scrie primarul Ioan Popa în mesajul postat astăzi pe pagina sa de facebook.

 

 

Sursă foto: arhivă (septembrie 2020)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available