Primarul Miclău caută cea mai bună soluție urbanistică pentru amenajarea în Herculane a unei zone de promenadă cu punct de belvedere [FOTO]

Ca urmare a sprijinului oferit de administrația Miclău tinerilor care propun soluții arhitecturale de înfrumusețare urbanistică a stațiunii milenare din Banatul Montan, Școala de vară „Baia de Arhitectură” a ajuns în Băile Herculane la ediția a V-a. Iar orașul-stațiune poate profita de acest lucru.

 

„În calitate de primar al Orașului Băile Herculane, am oferit un sprijin adevărat tuturor studenților care au dorit să se implice în activitatea administrativă a orașului. Cred că suntem singura instituție care, prin Serviciul Urbanism, a contribuit în mod direct la multe lucrări de diplomă ale tinerilor arhitecți care au solicitat ajutor. Acestora li s-a pus la dispoziție tot materialul solicitat, documentații urbanistice, strategii de dezvoltare, ridicări topografice.”, transmite primarul Cristian Miclău.

 

Acesta amintește că la începutul mandatului său i-a cunoscut pe tinerii arhitecți de la Asociația Locus, care, aflați în an terminal la Facultatea de Arhitectură din Timișoara, au solicitat ajutorul administrației locale din Băile Herculane în elaborarea unor proiecte ce ar putea fi implementate în stațiunea de pe Valea Cernei. Acestor tineri li s-au pus la dispoziție documentații tehnice, planșe, ridicări topografice și tot materialul tehnic de la imobilul monument istoric Băile Neptun, în condițiile în care, spune Cristian Miclău, „alte administrații locale sau județene au blocat implicarea tinerilor studenți arhitecți în proiectele comunităților din motive politice, căci mulți tineri fac parte din alte formațiuni politice. Spre exemplu, în cazul nostru, Asociația Locus are președinte pe domnișoara Oana Chirilă care este implicată politic în proiectele USR PLUS. Acest aspect nu a fost un impediment în a ajuta acești tineri și a crea cu ei un parteneriat. Trebuie să recunosc că politic nu a fost o mișcare prea bună, dar rolul meu că primar este să lupt pentru binele orașului meu”.

 

Timpul a trecut, iar acum se dovedește încă o dată că tânărul primar nu a greșit când a încheiat acel parteneriat. „Consider că am avut o gândire solidă, care a depășit sfera politică. Vin cu această afirmație căci astăzi, 18 februarie 2022, mă bucur să anunț că proiectul Școala de Vară Baia de Arhitectură a ajuns la ediția V-a. Locul de desfășurare a proiectului: Valea minoră a râului Cerna cuprinsă între Podul de Piatră și Podul de Fontă Băile Herculane. Durata proiectului: 6 luni. Perioada de implementare: 10-14 zile. Baia de Arhitectură ediția V propune o amenajare urbană formată dintr-o zonă de promenadă, o serie de locuri de stat acoperite și un punct de belvedere către Baia Neptun și Podul de Fontă. Proiectul este depus spre finanțare către Ordinul Arhitecților din România.”, anunță edilul orașului.

 

Acum, cu ocazia lansării noii ediții a Școlii de vară „Baia de Arhitectură”, Cristian Miclău lansează un apel către toți studenții de la Arhitectură să participe la acest „concurs minunat de soluții în dezvoltarea la scară mică a spațiului urban din Băile Herculane”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available