Primarul PSD Felix Borcean le arată obrazul șefilor de partid Mocioalcă și Hurduzeu. Iar primarul Ioan Popa îl felicită pe fostul său coleg liberal

 

Foști colegi de partid, primarii celor două municipii din Caraș-Severin nu se dezic de la obiectivul asumat odată intrați în politică: să facă politica oamenilor, a comunităților pe care le reprezintă. Cu orice risc politic!

 

Ultima dovadă în acest sens ne-a oferit-o primarul Caransebeșului, pesedistul Felix Borcean. Fost membru PNL, reales primar din postura de independent, acesta spune într-o postare pe Facebook că, atunci când s-a înscris în PSD, a crezut că „de la Ion la Ion există o diferență”. Însă avea să constate ulterior că aproape a intrat în filmul „Nașul”, cu personaje care, pe alocuri, le depășesc ca prestație pe cele imaginate de Mario Puzzo.

 

Mesajul lui Felix Borcean le este adresat liderilor PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și Ion Mocioalcă, și îl redăm în cele ce urmează:

 

„Deși cei mai mulți apropiați mi-au zis să nu scriu că-mi periclitez viitorul politic, o fac:

Domnule Mocioalcă și dragă Silviu Hurduzeu:

În aprilie 2022, că nici nu mai știu exact data, când am acceptat să mă alătur vouă, am făcut acest pas considerându-vă părtași la ceea ce eu consideram dezvoltarea pe termen mediu și lung a municipiului nostru. Cel care m-a convins de temeinicia acestui demers a fost Sorin Grindeanu, căruia îi port, în continuare, un respect nedisimulat, considerându-l un strateg modern în ceea ce privește imaginea unui partid neiubit în România.

Tocmai de aceea, consider că pasul pe care l-am făcut la momentul respectiv n-a fost în avantajul meu, ci pentru proiectele, în desfășurare, ale municipiului Caransebeș.

Ceea ce s-a întâmplat ulterior a contrazis complet aspirațiile unui primar independent, care, în naivitatea lui, a crezut că de la Ion la Ion există o diferență. Aproape am intrat în filmul «Nașul» cu personaje care, pe alocuri, le depășesc ca prestație pe cele din celebra serie imaginată de Mario Puzzo.

Dacă voi, strategii locali, considerați că aceasta este calea pentru victoria politică a partidului nostru, deziceți-vă de mine și nu mai căutați strategii rurale și invenții locale cu pretenții academice îndoielnice pentru eventualele candidaturi. Eu nu am venit în PSD pentru mine, iar dacă voi considerați că nu sunt suficient de bun pentru voi, luați cea mai potrivită măsură. Pentru voi.”

 

Primarul Ioan Popa: Cei care ajung în București se transformă în semizei!…

 

La doar câteva ore de la postare, textul lui Felix Borcean a primit sute de like-uri și zeci de comentarii. Printre acestea, cele ale primarului Reșiței, Ioan Popa, prim-vicepreședinte PNL Caraș-Severin. Care îl felicită pe fostul său coleg de partid pentru verticalitate, pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Și întărește afirmațiile acestuia făcând referire la politicienii din teritoriu care, odată promovați în structurile de la București, devin altfel de oameni.

 

„Partidele politice din România vor trebui să se descotorosească de metehnele de sorginte fanariotă. Altfel se vor dezintegra. Creșterea AUR, a forțelor radicale, este răspunsul la comportamentul autist al celor 2 partide ce ocupă scena politică a ultimilor ani. În spatele zâmbetelor false și a falsei siguranțe afișate, se simt fiorii de groază ai cifrelor din sondaje. Unii inconștienți se întreabă mirați: Cum e posibil..?!

Păi, e simplu! Să ajungi de la 40 de miniștri secretari de stat la 200, cu secretare, șoferi, consilieri, etc… Să inventezi alte agenții care să îndestuleze gurile hulpave ale lipitorilor de afișe din teritoriu, sperând ca lumea să NU VADĂ, înseamnă autism în masă! Oamenii văd, oamenii caută disperați normalitatea și negăsind-o se îndreaptă spre cei ce le promit răzbunare.

Noi, cei din teritoriu, cei care ne zbatem să îmbunătățim viața oamenilor de aici, nu vom putea compensa electoral aroganțele comportamentale și ifosele celor deveniți bucureșteni peste noapte. Culmea, aproape toți cei care ajung în București, pur și simplu, se transformă în semizei, uitând ca malaxorul politic a măcinat doar în perioada post revoluționară sute de asemenea specimene.

Te felicit pentru verticalitate, pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Meseria e brațară de aur, iar cea de dascăl e una specială! Chapeau!”, îi transmite Ioan Popa profesorului aflat în fruntea municipalității din Caransebeș.

 

Nici Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, nu a rămas impasibil văzând postarea primarului aflat acum la PSD. „Domnule Borcean! Apreciez faptul că ai luat atitudine atunci când se vorbea de proiectul Nedeia. A fost o poziție corectă fiind un proiect pentru toți. Ia uitați-vă ce am găsit în presa de azi (AICI). Mesajul lui Mocioalcă e o dovadă crasă de imbecilitate. Sau chiar cretinism. Deși în Poiana Mărului sunt zeci de proprietari ce sunt colegi de partid cu exponatul ăsta, el nu vede decât cabana de pe Brusturu. Mă îndoiesc că te simți confortabil cu un astfel de șef de partid.”, a comentat Romeo Dunca pe pagina de Facebook a lui Felix Borcean.

 

Sursă foto: arhivă Express de Banat

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite