Primarul Reșiței dă din „casă”. Dă tot!

 

Cum arată o zi de lucru pentru primarul Ioan Popa, acum, când Reșița este un șantier de la un capăt la altul? Ne dezvăluie însuși edilul-șef al municipiului, printr-o postare făcută pe Facebook, ieri, aproape de miezul nopții. O redăm integral, lăsând comentariile pe seama cititorilor. A acelora care mereu au soluții pentru tot și toate.

 

„Postare de seară…

Aștern aceste rânduri după o zi tumultoasă. Întâlnire de dimineață cu proprietarii școlilor de șoferi. Stabilim de comun acord ca traseele zilnice să evite zonele de lucru, astfel încât să decongestionăm traficul de «elevii» începători. Urmeaza PAEDC. Planul de acțiune pentru energie durabilă și mediu, strategie obligatorie pentru accesarea de fonduri europene pe cele două componente, energie și climă.

Vizită pe șantier. Observăm în zona Funicularului infiltrații de apă în zona săpăturilor pentru terasamentul liniei de tramvai. Vine din barbacanele care degajează presiunea apei din Dealul Golului. Discutăm telefonic soluții. Mâine la 10:30 întâlnire pentru concluzii. Probabil vom fora orizontal pentru degajarea naturală a apei care ajunge accidental sub fundația liniilor.

Urmează o nouă șarjă de ploi. Analizăm zona Govândari, Republicii, căutăm potențial de îmbunătățire a colectării apelor. Găsim soluții și le vom pune în practică. Inclusiv între Mol și OMV.

Decidem să înlocuim și căminele din carosabil în Govândari, acolo unde, după frezare, s-au mai găsit cca 150, peste cele 185 din proiect. Vom folosi cămine inteligente, mai scumpe, dar care nu troncăne la fiecare trecere.

Spre seară mai descoperim că Arhimede e viu (!). La pasajul TMK s-a decis instalarea unui bazin pe post de «rezervor», care să colecteze apele de ploaie atunci când canalizarea din pasaj nu face față. Ploile din dupa amiaza asta au împins bazinul în sus, ca pe o cutie de chibrite…

Nu-i bai, mâine o luăm de la capăt. Închid discuția telefonică avută cu unul dintre cei doi ingineri PORR, spunându-i că-i invidiez pentru faptul că meseria lor este una în care ineditul e la tot pasul, că în timp ce spectatorii explică ce și cum trebuie făcut, ei sunt în teren și trebuie să înscrie!

Dacă aș avea acum 30 de ani, m-aș face constructor! N-ai cum să te plictisești în meseria asta!

Noapte bună tuturor!”, a scris aseară Ioan Popa pe pagina sa de Facebook, referindu-se la modul cum a decurs o zi de lucru pentru primarul municipiului Reșița. Ziua de ieri, 4 iulie 2023.

 

Fotografia a fost făcută săptămâna trecută într-o cameră de cămin de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, atunci când primarul Ioan Popa a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, oportunitățile pe care le oferă municipiul reședință de județ absolvenților de clasa a VIII-a: școală duală, profesională, licee de top, condiții moderne de studiu, burse, cazare și masă pentru elevii din alte localități. Detalii, AICI.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite