Proiect-pilot în Caraș-Severin. Lions Kindness Reșița și Asociația Diabeticilor organizează o tabără pentru copii insulinodependenți

 

După o amânare cauzată de pandemia de COVID-19, la sfârșitul acestei săptămâni se va desfășura, în Poiana Mărului, Tabăra Yo-Yo, adresată copiilor diagnosticați cu diabet zaharat tip I. Tabăra este un proiect-pilot derulat de Asociația Lions Kindness Reșița împreună cu Asociația Diabeticilor din Reșița.

 

Programată inițial în toamna anului trecut și, ulterior, amânată din cauza pandemiei, Tabăra Yo-Yo se va desfășura în perioada 7-10 iulie la Hotel Oxigen din Poiana Mărului. Este prima tabără dedicată copiilor cu diabet zaharat tip I (insulinodependent) organizată în Caraș-Severin, inițiativa aparținând Asociației Lions Kindness Reșița împreună cu Asociația Diabeticilor din Reșița. Vor participa  nouă copii cu diabet tip I din județul Caraș-Severin cu vârste între 10 și 15 ani, însoțiți de specialiști – diabetolog, medic pediatru, medic nutriționist, asistent medical, kinetoterapeut, consilier psihologic – și voluntari.

 

Organizatorii taberei au pregătit pentru copii o serie de activități care să îi ajute să trăiască un stil de viață sănătos, dar și să își depășească limitele impuse de diabet, limitele proprii sau cele impuse de societate. Vor fi organizate workshopuri pe teme legate de autocunoaștere, comunicare și incluziune, copiii vor beneficia de consiliere psihologică de grup și vor fi învățați cum să își calculeze mâncarea pentru a putea păstra un echilibru și vor participa la jocuri de echipă.

 

De asemenea, în cadrul proiectului, copiii insulinodependenți vor beneficia de senzori de glicemie, asigurați de Lions Club Bastion Timișoara. „Ne propunem să oferim acestor copii minunați câteva zile extraordinare, prin activitățile pe care le vom desfășura, sperând în același timp ca experienţa utilizării senzorilor de glicemie să le ofere un mod de viaţă cât mai aproape de cel al unei persoane fără diabet. Acest sistem de senzori permite vizualizarea permanentă a glicemiei fără a mai fi necesară înțeparea de o grămadă de ori pe zi, pentru a elimina teama hipoglicemiilor, astfel încât mersul într-o drumeție pe munte sau practicarea unui sport să fie o experiență care se desfășoară în condiții de siguranță și relaxare”, transmit reprezentanții Lions Kindness Reșița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available