UPDATE. Protecția Consumatorilor, amendată de Poliție, în Băile Herculane! Au rămas comisarii ANPC fără buget pentru plata polițelor RCA?

 

Ați citit bine, de această dată nu comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) sunt cei care au aplicat sancțiuni, ci ei au fost cei prinși că nu respectă legea!

 

S-a întâmplat astăzi, în Băile Herculane. Un autoturism cu însemnele ANPC și cu numere de Dolj a fost oprit la control de Poliția Rutieră. Iar șoferul, un comisar de la Protecția Consumatorilor, s-a dovedit că circula fără să fi avut încheiată o asigurare de răspundere civilă auto (RCA)! Cel puțin asta susțin sursele noastre neoficiale, iar imaginile postate pe rețelele sociale par să le dea dreptate: autoturismul Logan al ANPC nu mai are numere de înmatriculare, or exact aceasta este una dintre măsurile ce se iau de către polițiștii rutieri în cazul depistării în trafic a unui autovehicul fără RCA: reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

 

Până vom avea versiunea oficială, a poliției, cu privire la cele întâmplate, să notăm comentariul consilierului județean Doru Coșei, cel care a postat pe Facebook fotografii cu mașina comisarilor ANPC: „După valul de controale al ANPC la Băile Herculane, s-a dovedit că cei care cereau respectarea legii și a normelor impuse erau de fapt alții decât antreprenorii noștri, cei care muncesc din greu în această perioadă pregătind vacanța de iarnă. «𝑹𝒆𝒈𝒖𝒍𝒂 𝒓𝒆𝒈𝒖𝒍𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔̧𝒊 𝒍𝒆𝒈𝒆𝒂 𝒈𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒍𝒂̆ 𝒂 𝒍𝒆𝒈𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒄𝒂 𝒇𝒊𝒆𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒂̆ 𝒓𝒆𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕𝒆 𝒍𝒆𝒈𝒊𝒍𝒆 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒖𝒏𝒅𝒆 𝒔𝒆 𝒂𝒇𝒍𝒂̆»”.

 

Știm că mai toate instituțiile bugetare au probleme financiare, dar chiar și așa, în halul ăsta să fi ajuns președintele ANPC Horia Constantinescu? Să-și trimită pe teren comisarii fără RCA-uri la mașinile autorității de control?

 

 

UPDATE – 10 decembrie, ora 10.50

 

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt Alina Boeru, confirmă: autoturismul a rămas fără plăcuțe de înmatriculare, cei de la ANPC fiind sancționați pentru că circulau cu o poliță RCA expirată.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite