Protocol de colaborare între municipalitate și CNAIR. Reșița va avea 11 kilometri de centură ocolitoare în zona de nord-est a orașului

 

Consilierii locali reșițeni au aprobat, la începutul acestei săptămâni, încheierea unui protocol de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea promovării în parteneriat a proiectului ce vizează realizarea unei variante de ocolire a municipiului Reșița cu finanțare din fonduri europene.

 

Potrivit planurilor municipalității, varianta ocolitoare – centură, cu două benzi de circulație – va scoate din oraș traficul greu de pe ruta Caransebeș (DN 58) – Grădinari/Oravița (DJ 581), prin zona Moniom (DN 58 B). Proiectul inițiat de Primăria Reșița are două faze: Drum de ocolire între DN 58 și DN 58 B – Faza 1 și Drum de ocolire între DN 58B și DJ 581 – Faza 2.

 

„Referitor la Faza 1, drumul de centură este situat între localitatea Reșița din DN 58 (spre Caransebeș) și intersecția cu DN 58B în Moniom. Pe traseul DN 58 – DN 58B vor fi amenajate două noduri rutiere, la intersecția cu drumuri naționale și anume: la desprinderea variantei de ocolire din DN 58, respectiv la intersecția variantei de ocolire cu DN 58B. Pe acest traseu s-a identificat necesitatea realizării unui pod nou cu lungimea de 20 de metri la km 0+160 și a unui viaduct care traversează calea ferată în lungime de 400 de metri, gabaritul sub acest viaduct fiind de 10 metri, înălțime necesară unei căi ferate electrificate. Pentru această conexiune între DN 58 și DN 58B este necesară realizarea unui drum de centură de aproximativ 7 kilometri. Referitor la Faza 2, drumul de centură este cuprins între strada Timișorii – zona Dedeman (DN 58B, km 2+000) și DJ 581, km 3+000 (Reșița – Oravița). Pentru conexiunea între DN 58B și DJ 581 este necesară realizarea unui drum de centură de aproximativ 4 kilometri”, se precizează în documentația elaborată de Primăria Reșița.

 

Finanțarea acestui proiect ar urma să fie asigurată din fonduri europene. „În cadrul Master Planului General de Transport al României, respectiv în cadrul Planului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, propunem la finanțare în cadrul Programului Operațional Transport POT 2021-2027, pe lângă proiectele majore de infrastructură, în axa 2 Îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesibilitate teritorială din județul Caraș-Severin, realizarea obiectivelor de investiții Drum de ocolire Municipiul Reșița între DN 58 și DN 58B – Faza 1 și Drum de ocolire Municipiul Reșița între DN 58B și DJ 581 – Faza 2”, precizează reprezentanții primăriei.

 

În acest sens, consilierii locali reșițeni au aprobat, într-o ședință de îndată convocată la începutul acestei săptămâni, încheierea unui protocol de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru implementarea în comun a proiectului pentru elaborarea documentațiilor necesare – Studiu de Fezabilitate, Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire și Proiect Tehnic – și pentru promovarea în parteneriat a proiectului în vederea accesării de fonduri nerambursabile.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite