Razii pe șosele. Polițiștii cărășeni au aplicat peste 1.200 de amenzi

 

Mai mult de jumătate dintre amenzile date de polițiști în cadrul acțiunilor de control derulate săptămâna trecută pe drumurile publice din Caraș-Severin au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză.

 

Aproape 1.250 de sancțiuni contravenționale aplicate și 72 de permise de conducere reținute. Acesta este bilanțul acțiunilor de control în trafic desfășurate pe parcursul săptămânii trecute de polițiștii cărășeni. Mai mult de jumătate dintre amenzi – 630 – au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. „19 conducători auto care au depășit viteza legală cu peste 50, respectiv peste 70 km/h, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru. Nici ceilalți participanți la trafic care nu au respectat normele rutiere nu au fost iertați de polițiști. Aceștia au sancționat cu amendă contravențională sau avertisment 126 de pietoni și 53 de bicicliști.

 

De asemenea, la sfârșit de săptămână, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității transportului public de persoane și a transportului de mărfuri. Au fost controlate 93 de autovehicule cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, fiind aplicate 51 de sancțiuni contravenționale. „Cele mai multe amenzi îau fost date pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, pentru defecțiuni tehnice, lipsa unor documente și pentru neasigurarea corespunzătoare a mărfurilor transportate”, a menționat Alina Boeru.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite