Recensământul populaţiei şi locuinţelor – prima zi de autorecenzare, primele probleme

 

Cea de-a doua etapă a recensământului populaţiei şi locuinţelor, constând în autorecenzare, a început astăzi, 14 martie, dar în primele ore ale zilei site-ul www.recensamantromania.ro a dat rateuri, din cauza suprasolicitării. Până la rezolvarea problemelor tehnice, persoanele care doresc să se autorecenzeze sunt îndemnate să acceseze direct Platforma de Autorecenzare sau site-ul Institutului Naţional de Statistică.

 

„Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populaţie pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Naţional de Statistică la adresa https://insse.ro/cms/ro. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru interesul manifestat”, a anunţat astăzi Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

Prima etapă a recensământului populaţiei şi locuinţelor, cea de preluare a datelor din surse administrative, a demarat pe 1 februarie, iar cea de-a doua, care constă în autorecenzare, se desfăşoară între 14 martie şi 15 mai. Autorecenzarea poate fi efectuată de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau calculator, chestionarul pentru autorecenzare fiind disponibil în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, precum şi în limba engleză.

 

Deoarece colectarea datelor în cadrul recensământului se poate realiza prin două metode, prin autorecenzare și prin recenzare asistată, va exista și o a treia etapă a recensământului, care se va desfășura în perioada 16 mai-17 iulie. Aceasta constă în colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în cadrul cărora datele colectate vor fi înregistrate, cu ajutorul tabletelor, în chestionarul electronic.

 

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.  Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcţie de situaţia avută la momentul de referinţă al recensământului, care este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.

 

Sursă foto: playtech.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available