Recoltă polițienească de 240.000 de lei din afaceri cu lemne

 

Acțiunile din ultimele săptămâni pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice s-au soldat, în Caraș-Severin, cu amenzi de 80.000 de lei și confiscarea a 600 de metri cubi de material lemnos, valorând aproape 160.000 de lei.

 

Începând din 18 septembrie, polițiști de la Serviciul de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiști de la polițiile municipale, orășenești și secțiile de poliție rurală, specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara și Direcției Silvice Caraș-Severin și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin au desfășurat zeci de controale pentru verificarea modului de respectare a legislației privind circulația, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos. Mai exact, au efectuat 52 de controale, 36 pe drumuri publice și patru pe drumuri forestiere, au verificat opt depozite de material lemnos și patru instalații de prelucrare a lemnului.

 

„În urma verificărilor a fost constatată o infracțiune de evaziune fiscală și 20 de contravenții, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 80.000 lei, conform Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Ca măsură complementară, au fost confiscați 600,43 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 160.000 lei, din care peste 266 de metri cubi lemn rotund, aproape 36 de metri cubi de cherestea, peste 285 de metri lemn de foc și restul alte sortimente de material lemnos.”, informează Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Polițiștii au beneficiat în timpul controalelor de sprijinul unui echipaj din cadrul Unității Speciale de Aviație Caransebeș, care a survolat cu un elicopter întreaga zonă împădurită a județului, precum și principalele drumuri publice, pentru supravegherea transporturilor de material lemnos și depistarea celor ilegale.

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available