Regenerarea urbană a Reșiței continuă. Asociația Make Better și Primăria Reșița demarează un proiect de revitalizare a siturilor industriale dezafectate

 

Revitalizarea siturilor industriale dezafectate de pe raza municipiului Reșița va fi abordată în cadrul proiectului ReIND – BBG (Re-Industrialization following the Brownfield is Better than Greenfield Principle), co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Interreg Regiunea Dunării.

 

Primăria Reșița continuă demersurile de „reinventare” a orașului prin integrarea în circuitul urban a fostelor zone industriale, fie că este vorba despre hale sau platforme abandonate după închiderea treptată a (aproape) tuturor capacităților de producție. Împreună cu Asociația Make Better și alți 13 parteneri europeni – autorități locale, institute, universități, agenții din Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Austria, Serbia, Bulgaria și Muntenegru – Primăria Reșița derulează ReIND – BBG (Re-Industrialization following the Brownfield is Better than Greenfield Principle).

 

„Vom lucra cot la cot cu Primăria Reșița la documentarea situației siturilor industriale dezafectate din oraș și în a șlefui, alături de comunitatea locală, actori privați și alte entități relevante, viziuni comune și planuri de acțiune pentru regenerarea acestor situri. Vom ghida partenerii din celelalte țări în creșterea capacității de implicare a comunităților locale în astfel de procese și în a se pregăti mai bine, ca municipalități, în atragerea investițiilor private în valorificarea siturilor industriale dezafectate. De-abia așteptăm să învățăm unii de la alții și să construim împreună modele de guvernanță mai bune și practici participative pentru redezvoltarea siturilor brownfield”, au transmis reprezentanții Asociației Make Better.

 

În valoare totală de 2.398.800 de euro, proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Interreg Regiunea Dunării și are durată de implementare ianuarie 2024 – iunie 2026.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available