„ReMetal 2021” – Hala Minda din Reșița va fi pusă în valoare prin intermediul industriilor creative

 

„ReMetal 2021” este un program al Primăriei Reșița care face parte din strategia orașului de regenerare urbană prin industrii creative și reprezintă o avanpremieră la un proiect ambițios prin care se dorește transformarea Halei Minda într-un centru de creație și de practică pentru toți cei ce doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului.

 

Șase sculpturi în metal de mari dimensiuni vor fi amplasate în apropierea Halei Minda, pentru a pune în valoare acest obiectiv în contextul celebrării a 250 de ani de industrie la Reșița. Lucrările de sculptură monumentală în metal sunt proiectate de artiștii Doru Covrig, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Ingo Glass, Peter Jecza și Aurel Vlad și executate cu sprijinul unor firme de profil din Reșița și Arad. Ele vor fi dezvelite pe 16 septembrie.

 

„În contextul celebrării a 250 de ani de prezență a Reșiței în industria de prelucrare a metalelor și în alte domenii conexe, dorim să ducem mai departe această moștenire punând în valoare Hala Minda, prin amplasarea în vecinătatea acesteia a celor șase sculpturi din metal. Procesul de realizare a lucrărilor ce vor avea dimensiuni cuprinse între patru și șase metri presupune proiectarea individuală, pe baza machetelor și schițelor realizate de artiști, urmată de procese tehnologice de mare finețe pentru a crea aceste obiecte unicat. Pentru realizarea acestor lucrări am apelat la două firme din Reșița, respectiv Plastomet S.A. și Spaleck S.R.L., și la firma PAB România S.R.L. din Arad”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

 

 

Planurile municipalității cu privire la Hala Minda sunt, însă, mult mai ample, obiectivul fiind inclus în proiectul „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării”, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea 6. „Este vorba despre un proiect pilot prin care dorim să definim viitoarele dezvoltări și funcționalități pentru Hala Minda, clădire parte din patrimonial industrial al municipiului Reșiței. Ambiția noastră este de a păstra tradiția orașului legată de metal, prin obținerea de finanțări pentru dotarea acesteia cu echipamente de ultimă tehnologie cu scopul de a înființa un centru de creație și de practică pentru toți cei ce doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului”, precizează reprezentanții municipalității reșițene.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite