Reportaje din uzine. Salonul de Artă și Industrie din Reșița va găzdui o proiecție inedită de pelicule realizate în perioada 1950 – 1970

 

Reșițenii care doresc să vadă sau să revadă halele de producție din perioada de glorie a uzinelor reșițene, când acolo munceau mii de angajați și se produceau piese, agregate și materii prime la foc continuu, vor avea această ocazie vineri, 26 aprilie, la Salonul de Artă și Industrie, care va găzdui o seară dedicată reportajelor cu tematică industrială.

 

Sub genericul „Reportaje din uzine”, Muzeul Cineastului Amator, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, îi invită pe reșițeni, vineri, 26 aprilie, începând cu ora 19.00, la Salonul de Artă și Industrie, la o seară dedicată reportajelor cu tematică industrială realizate la Reșița.

 

„Materialele pe care le vom prezenta provin din reportaje realizate de Studioul de film documentar Sahia, din perioada anilor 1950 -1970, și prezintă atât partea de activitate siderurgică, dar și cea constructoare de mașini. Aceste materiale au fost transferate în format digital, de către Arhiva Națională de Filme prin proiectul E-Cultura: Biblioteca digitală a României”, a declarat Andrei Bălbărău, de la Muzeul Cineastului Amator.

 

Materialele realizate în uzinele reșițene, dar și alte filme, documente sau fotografii digitalizate pot fi cercetate pe platforma https://culturalia.ro/.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available