„Reșița Curată” – campanie de curățenie și de informare privind colectarea selectivă

 

Campania de curățenie „Reșița Curată” se va desfășura în acest an în perioada 15 martie – 15 mai. În preambul, începând de astăzi, 1 martie, angajații Primăriei Reșița desfășoară o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la modul în care se colectează selectiv pe raza municipiului Reșița.

 

Reșițenii sunt așteptați să participe la campaniile de ecologizare care se vor desfășura în perioada 15 martie – 15 mai pe raza municipiului, în cadrul campaniei anuale „Reșița Curată”. „Acțiunea are menirea de a încuraja, prin exemple pozitive, un comportament responsabil al cetățenilor față de mediul înconjurător și de a promova un stil de viață prietenos cu natura. Ne așteptăm, ca în fiecare an, la implicarea cetățenilor în campaniile de ecologizare derulate în această perioadă”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

 

O componentă esențială în cadrul campaniei de anul acesta o reprezintă informarea cetățenilor cu privire la regulile de colectare selectivă. „Din 1 martie, angajații Primăriei Reșița vor fi prezenți în zonele platformelor de colectare a deșeurilor, pentru a informa cetățenii cu privire la modul în care se colectează selectiv pe raza municipiului. Cu această ocazie, exemplele de bune practici vor fi premiate”, precizează reprezentanții primăriei.

 

Sistemul de colectare selectivă a deşeurilor presupune ca fiecare cetățean să colecteze și să depoziteze separat deşeurile care pot fi reciclate pe patru fracții: hârtie și carton în containerul albastru; plastic și metal în containerul galben; sticlă în recipientele verzi tip clopot; deșeurile menajere sau asimilabile în containerul negru sau în cel gri metalic (europubela).

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite