Reșița MountainBike Race. Concurs de ciclism montan pe potecile de pe Dealul Ciorii 

 

Asociația Bike Attack organizează, la sfârșitul săptămânii viitoare, o nouă ediție a Reșița MountainBike Race – competiție ce se adresează pasionaților de ciclism montan, amatori și profesioniști. 

 

Ediția din acest an a Reșița MountainBike Race – concurs de ciclism montan de tipul XCO – se va desfășura duminică, 8 octombrie, pe un traseu de aproximativ patru kilometri, cu o diferență de nivel de 125 de metri, pe Dealul Ciorii din apropierea Reșiței. „Acolo avem cele mai faine poteci din jurul Reșiței și pregătim un traseu cu urcări faine, dar și cu coborâriprovocatoare. Traseul nu este greu. Fiecare sportiv care a mai participat la două – trei concursuri va putea să facă față traseului. Zonele mai periculoase din traseu beneficiază și de rute alternative mai ușoare. Ne dorim ca voi să vă bucurați cu adevărat de moutainbike, indiferent de condiția fizică”, anunță organizatorii ReșițaMountainBike Race.

 

În cadrul competiției vor fi câte șapte categorii de concurs pentru feminin și masculin, după cum urmează: Elite; Cadeți (15 – 16 ani); Juniori (17 – 18 ani); Amatori (19 – 29 ani); Amatori (30 -39 ani); Amatori (40 – 50 ani) și Amatori (50+). „O categorie se comasează doar în cazul în care nu sunt cinci participanți la start, înscriși la categoria respectivă. În funcție de categoria de concurs, fiecare participant va avea de parcurs un număr corespunzător de ture, de la trei la șapte, pe traseul de patru kilometri. De menționat este și faptul că traseul este făcut de la zero, manual, cu toate elementele necesare unei astfel decompetiții”, a explicat Georgian Popovici, membru al Asociației BikeAttack, organizatorul Reșița MountainBike Race.

 

Înscrierile se fac pe pagina competiției, https://rmr.bikeattack.ro/, iar cei care se înscriu până duminică, 1 octombrie, beneficiază de o reducere de 20 de lei. De la 1 octombrie, taxa de înscriere este de 120 de lei, iar la fața locului, va fi de 150 de lei. „Fiecare concurent va primi un tricou personalizat și un ulei de lanț, în pachetul de înscriere, iar unul dintre premiile de la tombolă va fi un zbor cu parapanta în tandem, la Clopotiva”, precizează organizatorii. Numărul maxim de participanți este de 300.

 

Ediția din acest an a Reșița MountainBike Race face parte din programul RoBikeValley, inițiat de Decathlon și implementat de Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundația Comunitară Timișoara.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite