Reșița.ro este împotriva cenzurii impuse de Ministerul Afacerilor Interne

Prefecturile din toată țara au primit azi, 21 martie, de la secretarul de stat din MAI Gheorghe Sorescu, un document prin care sunt anunţate că nu au voie să comunice informaţii de niciun fel, nici măcar statistice, despre pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus. Redacția resita.ro împreună cu peste 20 de jurnaliști și redacții din presa locală protestează împotriva acestei tentative de cenzură!

În numele presei locale din România, jurnaliști și redacții grupate în comunitatea PressHub, protestăm ferm față de ultimele demersuri de la nivel guvernamental, menite să ascundă adevărata dimensiune a răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19 în România.

Încercarea de a ascunde răspândirea cazurilor pe județe și directivele adresate prefecților, de a nu informa presa, constituie încălcări grave ale libertății de exprimare.

Suntem de acord cu necesitatea unei informări corecte a populației, a combaterii fenomenului stirilor neconfirmate și al dezinformărilor, care, în situații de criză cum este cea de acum, provoacă reacții negative și panică. De aceea considerăm că o informare corectă, fără tentativa de a ascunde aspecte ale crizei, este  absolut necesara.

Mass-media se manifestă ca un partener loial și bine intenționat al autorităților în campania de comunicare pe timp de criză. Tocmai de aceea, considerăm că nu se justifică asemenea decizii de ascundere a realității și de cenzură din partea Guvernului, care provoacă neîncredere și în ultima instanță, reacții de panică în rândul populației. Dorim să ajutăm, suntem determinați să fim în primul rând al efortului conjugat pentru a gestiona criza și de aceea cerem să fim respectati și să nu fim mințiți.

redacția Ziarul de Iași;

Sorin Trocan – Arad 24;

Maura Bărbulescu – Arad 24;

Cristian Andrei Leonte – Info Sud Est;

Andreea Pavel – Info Sud Est;

Bogan Stanciu – Transilvania Reporter;

redacția Crișana;

Teo Baciu – inRoman.ro;

Gabriel Baciu – inRoman.ro;

Carmen Dumitrescu – Liber în Teleorman;

Ramona Roșulescu – Gazeta de Dimineață Hunedoara;

Nicu Tașcă – Jurnalul Văii Jiului;

Cătălin Stancu – Vrancea 24;

Valentin Tudor – Gazeta de Sud;

redacția Transilvania Reporter;

Asociația Profesioniștilor de Presă, Cluj;

redacția Zi de Zi;

Freedom House România;

redacția Monitorul de Cluj;

redacția Mesagerul de Sibiu;

redacția Argeșul Online;

Brîndușa Armanca, Revista 22;

redacția Reșița.ro;

redacția Bihoreanul;

Sebastian Oancea, Realitatea de Vrancea.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite