Reșița și Caransebeșul, pe harta CFR Călători la repunerea în circulație a unor trenuri suspendate

Din 1 iunie 2020, CFR Călători trece la o nouă fază de repunere în circulație a trenurilor a căror circulație a fost temporar suspendată începând cu lunile martie și aprilie 2020, în corelație cu măsurile de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2 emise de autorități.

„Primele trenuri au fost repuse în circulație, gradual, odată cu ieșirea din starea de urgență și continuă cu data de 1 iunie 2020. Excepție fac trenurile care nu au funcție în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi). CFR Călători are ca prioritate mobilitatea cetățenilor, asigurarea legăturilor interregionale și regionale, dar și protecția și securitatea călătorilor noștri și a personalului propriu”, transmit reprezentanții CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Masca, obligatorie

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a-și putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, compania recomandă tuturor potențialilor călători cumpărarea biletelor din timp. „Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipație a biletelor înainte de plecare crește de la 10 la 20 de zile. Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar. La ghișeu, este indicată efectuarea plății cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru”, se spune în același comunicat de presă.

Din data de 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/ lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii vor cumpăra locuri distanțate. Masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, subliniază reprezentanții companiei.

Trenuri de interes pentru cărășeni

Printre trenurile repuse în circulație de săptămâna viitoare se numără trenurile Regio R 9572 Timişoara Nord – Caransebeş, R 9578 Timişoara Nord – Caransebeş (de la 1 iunie), R 9161 Caransebeş – Reşiţa Sud, R 9162 Reşiţa Sud – Caransebeş, R 9166 Reşiţa Sud – Caransebeş (de la 2 iunie), dar și trenurile Interregio IR 1698 Timișoara Nord – Caransebeș (1 iunie), IR 1693 București Nord – Craiova – Caransebeș – Timișoara Nord, IR 1695 București Nord – Craiova – Caransebeș – Timișoara Nord, IR 1696 Timișoara Nord – Caransebeș – Craiova – București Nord (din noaptea de 1/2 iunie 2020), IR 1699 Caransebeș – Timișoara Nord (din 2 iunie). Listele complete cu trenurile reintroduse în circulație se află pe site-ul companiei de căi ferate.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Biletele pot fi achiziționate cu anticipație de pe următoarele canale:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • și, dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

 

Sursă foto: digi24.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite