„Reșița – spațiu cultural”. Primăria finanțează programe, proiecte și acțiuni culturale

 

Primăria Reșița a lansat sesiunea de selecție pentru finanţarea programelor, proiectelor și acțiunilor culturale din anul 2022. Pot solicita finanțare nerambursabilă persoane fizice autorizate, asociații, fundații, instituții publice care nu sunt subordonate Primăriei Reșița, societăţi comerciale care derulează activități culturale sau educaţionale. Ofertele pot fi depuse până în data de 6 mai.

 

Reșițenii sunt așteptați să se implice activ în derularea proiectelor și acțiunilor culturale pe parcursul anului 2022. În acest scop, Primăria Reșița pune la bătaie granturile „Reșița – spațiu cultural”, în valoare de 200.000 de lei, pentru proiecte din toate domeniilor culturale: artele spectacolului – teatru, dans, muzică; arte vizuale – pictură, sculptură, design, grafică, arte decorative, street art, fotografie, instalații, video art, artă digitală și film; educație prin cultură; intervenție culturală și urbană; patrimoniu și arhitectură și promovarea culturii scrise. Totodată, programul de finanţare încurajează abordările interdisciplinare și colaborative.

 

Finanțarea nerambursabilă va putea fi solicitată de persoane fizice autorizate, asociații, fundații, instituții publice care nu sunt subordonate Primăriei Reșița, societăţi comerciale care derulează activități culturale sau educaţionale. În elaborarea proiectelor și acțiunilor culturale pentru care solicită granturi, aceștia trebuie să aibă în vedere cele cinci teme principale ale programului „Reșița – spațiu cultural”: Reșița – 150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur; Reșița – trecutul industrial și recuperarea memoriei colective (exemple: Școala Pittner, Hala Minda); Reșița nouă – orașul tinerilor – noi căi de reconectare a tinerilor reșițeni cu comunitatea și orașul; Reșița – oraș smart city – rolul major al artei în educația urbană; Reșița – oraș înfrățit cu natura – rolul major al artei în sustenabilitatea conceptului de oraș verde. Pentru a fi eligibile, proiectele culturale propuse trebuie să asigure o cofinanţare de minimum 10% din bugetul proiectului.

 

Ofertele se pot depune la Registratura Generală a Consiliului Local al Municipiului Reșița de luni până joi, între orele 08.00-16.00, sau vineri între orele 08.00-13.30, până în data de 6 mai 2022. Toate detaliile, precum și documentele necesare pentru înscrierea la sesiunea de selecție sunt dipsonibile accesând linkul: https://www.primariaresita.ro/portal/cs/resita/portal.nsf/AllByUNID/Granturi+%E2%80%9DResita++Spatiu+Cultural%E2%80%9D-000347EA?OpenDocument&fbclid=IwAR34eeUscumQfVmaiigBNryJEdM6daW8RokWpeWOrwNNEVXeJVH-yi_KS2U.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available