Reșițeanca Maia Truțulescu a câștigat Marele Premiu și va reprezenta România la faza internațională a Concursului „Afișe pentru Pace”

 

„Afișe pentru Pace” este un concurs artistic destinat copiilor din intreaga lume, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, organizat anual de către Lions Clubs International în Oak Brook, Illinois, Statele Unite ale Americii.

 

Reșița va reprezenta România la ediția din acest an a Concursului internațional „Afișe pentru Pace”, ce are drept temă „We are all conected” – „Toți suntem conectați”. La faza națională a concursului au participat 33 de desene promovate de cluburi Lions din întreaga țară, iar în cadrul Convenției Naționale a Districtului Lions 124 România, desfășurată săptămâna trecută, a fost ales desenul câștigător al Marelui Premiu ce va reprezenta țara noastră la faza internațională a competiției care va avea loc în Statele Unite ale Americii, la Oak Brook.

 

„Cu mândrie și bucurie în suflet, am primit vestea că desenul Maiei Truțulescu, elevă în clasa a VI-a la Liceul de Arte «Sabin Păuța» din Reșița, profesor coordonator Marian Truțulescu, – desen promovat de către Lions Reșița Kindness – a fost ales câștigător al Marelui Premiu, care va reprezenta România la faza internațională a Concursului «Afișe pentru Pace». Felicitări, Maia! Suntem mândri că vei reprezenta prin desenul tău Reșița și România!”, transmit reprezentanții Lions Reșița Kindness.

 

Despre viziunea transpusă în desenul său, o lucrare 60/50 cm, realizată în tehnică mixtă, Maia Truțulescu a spus: „Lucrarea reprezintă legătura dintre oameni, iar pornind de la tema «We are all conected» am încercat să surprind o lume ideală în care copiii sunt viitorul lumii, ei construind cu dragoste și dăruire un pământ ideal. E ca o grădină în care toți se bucură, se susțin și se integrează într-un singur loc. Din acest loc ideal am ilustrat o scară spiralată, care este de fapt spirala ADN-ului, fiindcă toți avem aceeași origine și stă în natura lucrurilor să fim egali. În spate am reprezentat un pod, o punte de legătură între două mega-orașe, două lumi probabil diferite, dar care comunică, se conectează una cu alta atunci când oamenii își dau mâna unul cu altul și se susțin. Prietenia și legătura care există între oameni am reprezentat-o prin mâinile strânse. Ele formează un lanț de siguranță care face posibilă armonia între noi, între culturi, sau între noi și tot ce ne înconjoară”.

 

Marele Premiu Internațional va fi anunțat la începutul anului viitor.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite