Restricții de circulație pe DN 57, în Clisura Dunării. Alpiniștii vor interveni (din nou) pentru securizarea versantului

 

Pe DN 57, în zona Berzasca, traficul rutier se desfășoară alternativ. Restricțiile au fost impuse după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, în zonă au avut loc noi căderi masive de roci.

 

Sunt din nou probleme pe DN 57, în Clisura Dunării, din cauza dislocării rocilor de pe versanți. În ciuda intervențiilor pentru securizarea versantului ce au avut loc în urmă cu aproximativ trei luni, la sfârșitul săptămânii trecute în zona Berzasca au avut iarăși loc căderi masive de pietre, fapt ce a dat peste cap traficul rutier.

 

Inițial, circulația a fost închisă total pentru îndepărtarea rocilor de pe carosabil, apoi, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a anunțat reluarea traficului pe o singură bandă: „Pe DN 57 Clisura Dunării, în zona Berzasca, traficul rutier se desfășoară alternativ, cu ajutorul piloților de trafic sau semaforizat”.

 

După prăbușirea rocilor, cauzată de precipitațiile abundente de săptămâna trecută, în zonă au fost executate o serie de lucrări. „A fost creat un zid de retenție pentru a bloca pietrele care cad în continuare. În paralel, se lucrează la carcasele polatei, lucrările la această structură de protecție a drumului putând continua doar în condiții de siguranță atât pentru participanții la trafic, cât și pentru muncitori și alpiniști”, au explicat reprezentanții DRDP Timișoara. Mâine, 28 iunie, în zonă vor interveni, din nou, și alpiniștii utilitari. „Alpiniștii vor escalada din nou versantul cu echipament specializat pentru a evacua materialul cu risc de prăbușire. Totodată, se vor stabili zonele unde se vor face alte detonări”, au precizat reprezentanții DRDP.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available