Revedere emoționantă. Dixi, un Golden Retriever pierdut în urmă cu doi ani în Timișoara, a fost găsit în Fârliug

 

Dixi, un câine pierdut de proprietari, în 2022, a fost găsit astăzi de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin, pe raza comunei Fârliug.

 

Astăzi, în jurul orei 12.00, în timp ce desfășurau verificări în comuna Fârliug privind respectarea de către deținătorii de animale a condițiilor de deținere a acestora, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au văzut pe stradă un câine nesupravegheat.

 

 

Câinele, din rasa Golden Retriever, a fost scanat cu ajutorul cititorului de microcipuri și, după ce au făcut verificări în Registrul Evidenței Câinilor cu Stăpân, polițiștii au constatat că aparține unei familii din Timișoara și figurează pierdut încă din anul 2022. Polițiștii i-au contactat pe proprietari și aceștia au mers imediat la Fârliug, din Timișoara, pentru a-și recupera câinele, bucuria revederii fiind foarte mare, atât pentru stăpâni, cât și pentru patruped.

 

„Reamintim prin acest caz importanța respectării legii în privința obligativității microcipării și înregistrării câinilor de către proprietari. Câinii se identifică prin microcipare în termen de maxim 90 de zile de la fătare, dar în orice caz, înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit ori scoaterea în spații publice a acestora. Neidentificarea câinilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei”, transmit polițiștii.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available