UPDATE. ROBOȘCOALA. Primăria Reșița dotează trei unități de învățământ din municipiu cu roboți educaționali

44 de pachete ROBOȘCOALA START au ajuns la elevii si cadrele didactice de la  Școala Gimnazială Nr. 8, Colegiul Național „Traian Lalescu” și Colegiul Național „Diaconovici Tietz” care au obținut rezultate deosebite la Concursul de robotică „Nextlab”.

Primăria Reșița a alocat suma de 10.500 de lei pentru achiziția unor pachete ROBOȘCOALA START cu tehnologie nextlab.tech., pentru a încuraja pasiunea pentru robotică a elevilor din trei unități de învățământ din municipiu: Școala Gimnazială Nr. 8, Colegiul Național „Traian Lalescu” și Colegiul Național „Diaconovici Tietz”. Pachetele au fost înmânate astăzi, într-un cadru festiv, de către primarul Ioan Popa reprezentanților fiecărei clase, profesorilor coordonatori ai activităților de robotică, precum și directorilor celor trei unități de învățământ.

Pachetele ROBOȘCOALA START conțin 12 roboți educaționali MIRO pentru elevi și 2 roboți pentru cadrele didactice, precum și câte un traseu de tip line follower, compatibili cu lecțiile de pe platforma nextlab.tech. De asemenea, patru cadre didactice vor beneficia de sesiuni de training pentru utilizarea kiturilor de robotică folosite în cadrul lecțiilor încărcate pe acestă platformă. „Sesiunea de training durează 4 ore, se va desfășura online și include configurarea interfeței cu datele profesorilor, explicarea modului de utilizare a asistentului virtual, realizarea demonstrativă a unui robot și prezentarea modului de utilizare a lecțiilor”, a explicat Ildiko Pataki, consilier pentru Politici Educaționale în cadrul Primăriei Reșița.

Aceasta a mai precizat că municipalitatea încurajează continuarea și extinderea acestor activități pentru câte 24 de elevi din fiecare școală. „Considerăm că acest exemplu demonstrează implicarea Primăriei Reșița în asigurarea calității procesului educațional, pe lângă asigurarea condițiilor legate de spații și utilități. Investițiile în educație sunt o componentă importantă a proiectului de dezvoltare a municipiului Reșița și avem capacitatea instituțională să definim și să promovăm excelența în școli”, a adăugat Ildiko Pataki.

UPDATE, ora 17.50

Și primarul Ioan Popa a făcut o referire publică la acțiunea de azi, printr-o postare pe pagina sa de Facebook. „Peste 60% din profesiile pe care le vor avea copiii de astazi încă nu s-au inventat, spune un studiu făcut recent de specialiști. Este foarte important să ne pregătim tinerii pentru noile oportunitați pe care tehnologia le creeazã. În acest context, mă bucur că, astăzi, am putut înmâna câte un chit ROBOȘCOALĂ reprezentanților școlilor Gimnazială 8, Traian Lalescu și Diaconovici-Titz, din Reșița. Vorbim despre școli care au avut reprezentanți la concursuri naționale de robotică. Ne propunem să extindem acest program pentru cât mai mulți elevi reșițeni interesați de robotică”, transmite Ioan Popa, primarul Reșiței.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite