Romeo Dunca, dezvăluiri. Cine vrea cu adevărat (și cine mimează că vrea) schimbarea oamenilor lui Mocioalcă de la conducerea CJ Caraș-Severin

Romeo Dunca, singurul candidat cu șanse reale de a-l învinge pe reprezentantul Alianței PSD-Pro România la alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, își exprimă dezamăgirea față de modul cum liderii județeni ai USR-PLUS au tratat negocierile cu PNL privind realizarea unei alianțe preelectorale anti-PSD în Caraș-Severin.

„Regret că nu s-a găsit o soluție constructivă în dialogul cu USR-ul pentru a întări alianța de dreapta din Caraș-Severin. Acest lucru ar fi crescut șansele înlăturării grupului PSD-Pro România-PMP din fruntea administrației publice județene, după patru ani în care județul a fost blocat din cauza intereselor unui grup restrâns”, scrie Romeo Dunca pe pagina sa de Facebook.

A alege dreapta aici înseamnă, în primul rând, a scăpa județul de Mocioalcă

Înainte de a arăta cum au decurs așa-zisele negocieri dintre cele două părți ce se declară a fi anti-PSD, Dunca ține să sublinieze că nu un partid sau altul e toxic pentru cetățenii județului Caraș-Severin, ci personajele perverse care stau de ani buni în poziții de unde se controlează activitatea partidelor:

„De sus, prin politici dictatoriale, se împart sume din bugetele publice care merg înspre companii neperformante, care acceptă sau cărora li se impune să întoarcă sume importante rechinilor din partid. A alege dreapta în Caraș-Severin înseamnă în primul rând a scăpa județul de Mocioalcă, pe care îl regăsiți în multe aranjamente. Astfel de personaje mint și manipulează alegătorul. Folosesc tot ce prind. Presa aservită, zvonuri nefundamentate puse în gura postacilor s.a.m.d.. Principalul scop urmărit, în mai toate cazurile, este furtul de resurse, care începe cu fiecare mandat nou. Lucrările și investițiile devin de multe ori doar o cale de a afecta resursa financiară existentă. În cazul competiției de la județ, deci pentru câștigarea alegerilor la Consiliul Județean, de data asta mai există un pericol mare și neașteptat: riscul să se afle ce s-a furat până acum. De către cei care au fost și mai sunt. Și de cei care stau în spatele lor”.

O altă perspectivă, implicit pentru primari!

Odată produsă schimbarea, prin înlăturarea din fruntea județului a oamenilor controlați de Mocioalcă, Romeo Dunca oferă o altă perspectivă de a se face administrație publică în Caraș-Severin.

„Primarii orașelor și comunelor din județ pot beneficia de direcții sănătoase de dezvoltare. Aceștia nu au nicio vină că aparțin uneia sau alteia dintre formațiunile politice, de multe ori edilii orientându-se către unii sau alții doar din dorința sinceră de a realiza ceva pentru comunitatea lor. Consider că există o șansă reală de a da, odată cu votul alegătorilor, o altă perspectivă administrării județului, cu beneficii directe pentru firmele din zonă ce fac performanță la prețul corect și în ajutorul primarilor care lucrează în folosul cetățenilor de rând. Indiferent că sunt primari PNL, PSD sau ai altor formațiuni politice”, subliniază liberalul.

Problema nu e Alianța USR-PLUS, ci reprezentanții la vârf ai acesteia în Caraș-Severin!

Pentru că pe marginea negocierilor dintre PNL și USR-PLUS s-au făcut tot felul de speculații, ajungându-se chiar la promovarea de fake-news în mediul online, Romeo Dunca ține să clarifice anumite aspecte. În primul rând, acesta spune că afirmația „Dunca nu mai are nevoie de USR-PLUS” este „O MARE MINCIUNĂ! În primul rând, nu e vorba de mine, ci de șansa dreptei de înlocuire a stângii de la conducerea Consiliului Județean! Ea încă are nevoie de USR-PLUS, dar nu puțini sunt cei din PNL care au constatat că dorința de schimbare clamată de REPREZENTANȚII ALIANȚEI USR-PLUS DIN JUDEȚUL CARAȘ-SEVERIN este o vrăjeală!”.

Astfel, Romeo Dunca devoalează modul incalificabil de comportament în timpul negocierilor al liderilor județeni ai USR-PLUS. Care, dezvăluie Dunca, nici măcar nu s-au mai prezentat la ultima rundă de discuții cu liberalii, fără a anunța că nici nu au de gând să se prezinte la o întâlnire programată de comun acord!

„Dacă ar fi fost potențiali parteneri de afaceri și veneau la negocieri în privat cu mine, mă ridicam de la masă din primul minut! Să dai turul redacțiilor și să afirmi că negocierile sunt încă deschise, iar după, să nu te prezinți la o întânlire stabilită, fără a avea măcar bunul simț de a anunța, asta înseamă că nu îți dorești această alianță de dreapta! În timpul în care dumneavoastră, cei doi lideri ai USR-PLUS Caraș-Severin, vă jucați de-a alianța anti-PSD, noi am oprit strângerea de semnături pentru PNL, crezându-vă parteneri serioși. După neprezentarea dumneavoastră, aflăm că la ora întâlnirii convenite cu noi erați de fapt la o lansare de candidat! Păi cum, dacă încă suntem în negocieri? De ce nu veniți să ne lămurim franc, în față? Nu poți să susții în presă una, căutând a te victimiza, și de fapt să vrei altceva!”, punctează Romeo Dunca.

Plujar se face că țintește președinția CJ! Scopul lui: un loc în Parlament!

În timp ce Romeo Dunca și conducerea PNL Caraș-Severin participă la alegerile locale pentru a produce o schimbare radicală la nivelul managementului Consiliului Județean și al UAT-urilor, liderul USR Caraș-Severin Andrei Plujar a recunoscut în timpul negocierilor că el are de fapt o altă prioritate.

„Domnul Plujar e pornit în alegerile pentru Consiliul Județean, conform declarațiilor făcute de acesta mie, nu cu dorința să conducă CJ-ul, e conștient de șansele sale extrem de reduse, ci mai degrabă ca să ajungă la București, în Parlament. Iar pentru asta, după cum se vede, pentru dl Plujar nu contează că la CJ îi mărește șansele de victorie ale lui Mocioalcă (eu continui să vorbesc despre el, pentru că astfel cuprind toată alianța lor). Dacă asta înseamnă politică în interesul județului, al cărășenilor, atunci e clar că în Caraș-Severin USR-PLUS este departe de ce se arată a fi USR-PLUS-ul de la nivel național!”, își exprimă surprinderea Dunca.

Atât de proști îi crede Toma pe reșițeni?!

Dezamăgirilea liberalului, în ceea ce-i privește pe liderii USR-PLUS din Caraș-Severin, nu se opresc aici.

„Sunt uimit cât de slabi și lipsiți de calități elementare sunt acești doi domni care reprezintă alianța în Caraș-Severin!”, mai scrie Dunca pe pagina sa de Facebook, oferind și un exemplu despre liderul județean al PLUS: „Dl Toma, candidatul de la Reșița, zâmbind, ia de prost electoratul din municipiu. Păi cum să spui că în programul tău vei renova școlile și grădinițele, când actualul primar, Nelu Popa, are în derulare 12 proiecte ce însumează 63.650.706,25 lei pentru reabilitarea unităților de învățământ și alte cinci proiecte sunt în stadiu de precontractare? Domnul Toma mai spune că vrea să aducă fonduri în infrastructura rutieră din oraș! Cum??? Încă un tramvai și încă o pereche de șine? Încă un bulevard? După patru ani de muncă a lui Nelu și a echipei PNL, în Reșița urmează să vină 80 de milioane de euro doar pentru a moderniza trasportul public și infrastructura rutieră. Vorbim de contracte semnate! Atât de proști îi crede domnul Toma pe reșiteni?”.

Contraofertă cu efect de bumerang

Oferta liberalilor în timpul negocierilor cu liderii județeni ai USR-PLUS a fost mai mult decât decentă, demonstrează Romeo Dunca prezentând rezultatele ultimului sondaj de opinie comandat de PNL pentru Caraș-Severin. Funcții de vicepreședinte la CJ și de viceprimar la Reșița, două-trei locuri eligibile în fiecare din cele două Consilii (județean și municipal), cu condiția participării în alegeri pe liste comune a celor două forțe politice declarate anti-PSD – mai mult de atât nu ar putea obține USR-PLUS, nici pe departe, conform opțiunii de azi a electoratului cărășean. Pretențiile liderilor Plujar și Torma, transpuse într-o pseudo-contraofertă, au fost excesive, însă, cu toate acestea, probabil de teamă ca nu cumva să le fie acceptate, cei doi s-au dat la fund la ora când trebuia să aibă loc ultima rundă de negociere.

Romeo Dunca este acum, după ce a văzut cu ce „aliați antistânga” are de-a face, cu atât mai mulțumit că PNL nu a fost pus în situația de a accepta pretențiile exagerate ale liderilor USR PLUS: „Nu sunt sigur de victorie împotriva lui Ion M. Hurduzeu, și nu de asta nu sunt dispus să accept pretențiile exagerate ale lui Plujar & Toma. Nu sunt sigur de victorie la CJ, motiv pentru care nu pot fi acceptați 4 consilieri județeni USR-PLUS pe o eventuală listă comună cu PNL în Caraș-Severin, fără validarea acestui lucru de către cetățenii care merg la vot! A accepta această pretenție exagerată de a primi 4 locuri eligibile pe lista comună de candidați pentru CJ, din partea unui potențial aliat care nu se știe dacă singur ar atinge pragul electoral, ar putea fi o grea lovitură dată tocmai celor ce doresc schimbarea în Caraș-Severin!”.

Semne de iradiere pesedistă la vârful USR Caraș-Severin

De unde temerea lui Dunca? „În varianta în care stânga ia 12 consilieri la județ (din totalul de 31), cei 4 ai dumneavoastră (de la USR-PLUS, n.r.) mi-e teamă să nu fie toți puși în slujba lui Mocioalcă! Și atunci, s-a dus cu schimbarea în județ așa cum o văd eu! Mă tem de acest lucru deoarece dvs., dle Plujar, aveți, vorbește lumea, o rudă importantă care a fost cândva prefect de Caraș-Severin și al cărui frate (Mirel Sabo, n.r.) flutură flamura roșie în Consiliul Local Reșița, după cum îi dictează echipa Mocioalcă-Hurduzeu. Dacă e adevărat, vă întreb: cei care v-au votat în fruntea lor știu acest lucru? Nu că ar fi interzis, dar așa, întreb și eu în contextul ăsta în care ați mimat negocierile anti-PSD… Văzând ratarea șansei de a consolida o alianță a dreptei în Caraș-Severin, prin încăpățânarea dvs., lipsa de seriozitate în comportament atunci când vine vorba de onorarea întâlnirilor, dar și lansarea candidatului la Ciclova Română exact când noi vă așteptam să finalizăm negocierea cu listele comune, înclin să cred că sunteți iradiat electoral de PSD, dle Plujar”, este mesajul transmis de Romeo Dunca liderilor USR-PLUS Plujar și Toma.

În concluzie, Dunca își exprimă speranța că, odată cu aceste dezvăluiri, alegătorii cu gândire liberală și dornici de schimbare care oscilau să aleagă între PNL și Alianța USR-PLUS au înțeles acum care sunt de fapt interesele legate de aceste două persoane, Plujar și Toma. Și că, astfel, vor vota PNL dacă doresc schimbarea la județ. „Iar cei care nu au înțeles oferta mea și a lui Nelu Popa făcută celor doi cu ceva timp în urmă, ofertă extrem de generoasă, de nerefuzat în condiții normale, s-au putut lămuri acum de ce a fost făcută și de ce nu a fost acceptată”, relevă cu amărăciune Romeo Dunca, liberalul încrezător că alegerile locale din acest an încă pot aduce marea schimbare pentru județul Caraș-Severin. Mai ales dacă electoratul anti-PSD va înțelege cine își dorește cu adevărat înlăturarea oamenilor lui Mocioalcă de la conducerea Consiliului Județean.

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite