Romeo Dunca își dorește să salveze muzeul etnografic din Șopotu Vechi, comuna Dalboșeț

La Șopotu Vechi, sat aparținător al comunei Dalboșeț, un om de mare ispravă, Gheorghe Rancu, a reușit să amenajeze în propria casă un muzeu etnografic al Văii Almăjului. Un muzeu privat care a fost premiat pentru exponatele sale și pentru curaj, dar care are nevoie și de o susținere financiară solidă de la instituțiile statului pentru a putea continua să funcționeze.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a făcut săptămâna trecută o vizită acolo și a rămas profund impresionat de exponatele din muzeul privat, așa că a concluzionat că ar trebui ca acel muzeu să fie susținut de către Consiliul Județean, cel mai probabil prin unul dintre cele două muzee din subordine. Marea problemă este că la CJ s-a ajuns de mult timp la fundul sacului și că sunt mult mai multe nevoi de finanțare decât fonduri rămase de la fosta administrație.

„În fiecare zi bugetul e tot mai gol. Am făcut o vizită la Dalboșeț. Am văzut o persoană inimoasă acolo care are un mic muzeu privat și mă chinui să găsesc o soluție de întreținere. Nu a primit niciodată niciun sprijin de la nimeni și am vrut să văd dacă găsesc un sprijin pentru om, pentru a putea încălzi măcar încăperea. La nivelul ăsta suntem. Suntem vai de capul nostru! Nu avem bani pentru nimic. Mulțumesc, București, pentru acei bani pe care trebuie să îi cheltuim până în 31 decembrie, cu contabilul șef. E greu, dar mergem înainte…”, a declarat Romeo Dunca la conferința de presă susținută imediat după ședința ordinară de Consiliu Județean din această lună.

Sursă foto: Facebook Gheorghe Rancu

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite