Romeo Dunca, negociere de succes pentru reducerea arieratelor Spitalului Județean de Urgență Reșița

 

Negocierea a avut loc astăzi, 20 martie, la sediul Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, între președintele Romeo Dunca și reprezentantul Titan Group Brăila, companie care ar fi obținut titlu executoriu pentru încasarea sumelor datorate de Spitalul Județean Reșița.

 

La inițiativa președintelui CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca și Darian Ciobanu, secretarul județului, au discutat astăzi la Reșița cu Ștefan Fusea, reprezentantul Titan Group, pe tema plății arieratelor pe care le înregistrează, la ora actuală, Spitalul Județean de Urgență Reșița către compania brăileană, informează administrația publică județeană.

 

„În urma discuției pe care am avut-o cu domnul Fusea, am găsit o soluție de a reduce din totalul de penalități existente cu titlu executoriu la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Plătind în totalitate toate sumele înregistrate ca arierate vom beneficia de o reducere substanțială din cuantumul total de penalități. Îi mulțumesc domnului Fusea pentru sprijinul pe care este dispus să ni-l acorde în vederea reducerii arieratelor. Pe viitor, ne dorim să nu mai ajungem în această situație.”, declară Romeo Dunca.

 

 

Potrivit reprezentanților administrației județene, Ștefan Fusea și-a arătat disponibilitatea de a încheia amiabil această situație neplăcută atât pentru societatea Titan Group, cât și pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița.

 

După cum se știe, în Bugetul de stat pe anul 2023 este prevăzută suma de 14,6 milioane de lei pentru achitarea arieratelor Spitalului Județean de Urgență Reșița. Suntem în luna martie, din câte știm banii încă nu au fost virați de Executiv, și vor mai trece probabil luni bune până se va întâmpla asta. Timp în care datoriile neachitate de spital produc noi penalități, care duc automat la creșterea arieratelor. Motiv pentru care, iată, Romeo Dunca a ales să negocieze personal cu creditorii Spitalului Județean pentru a se evita intrarea într-un nou blocaj. Blocaj care nu va putea fi însă evitat dacă unitatea spitalicească din Reșița nu-și va achita datoriile curente și va înregistra astfel noi și noi arierate…

 

UPDATE – ora 18.40

 

Precizare importantă: „Banii sunt la dispoziția CJ și plățile trebuie făcute până la sfârșitul lunii martie. În cursul zilei de mâine vom avea o ședință cu managerul spitalului pe tema sumelor care trebuie să intre la plată”, ne-a declarat Romeo Dunca.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available