Rosso-nerii au înviat: 5-1 la Crișul!

 

La o săptămână după ce au fost îngenuncheați în Vinerea Neagră la Ghiroda, roș-negrii au obținut astăzi, la Chișineu Criș, o victorie categorică: Crișul – CSM Reșița 1-5 (0-1).

 

După o primă repriză mai puțin concludentă, salvată însă de reușita lui Gakou din pasa lui Chera (min. 23), reșițenii au tranșat soarta meciului în debutul părții a doua. Aboubakar Gakou inventează un șut plasat, de la 18 metri, pentru 2-0 (min. 53), iar câteva minute mai târziu Drăghiceanu ia o acțiune pe cont propriu, pătrunde în careu și este deposedat cu prețul unui fault, sancționat prompt de arbitru. Penaltiul este transformat de Velcotă (min. 57), astfel că la 3-0 antrenorul Călin Cheregi își permite să facă schimbări mai puțin ortodoxe: portarul Zimmermann, după o oră de „șomaj” între buturi, este înlocuit cu mult mai tânărul Căpățână, iar fundașul central Ardei, cu „lateralul” Fota.

 

Abia intrat în teren, la prima atingere de balon, Nicușor Fota prinde un voleu imparabil din colțul careului mic, după o boltă a lui Velcotă peste întreaga apărare arădeană. La 4-0, urmează alte trei modificări în echipa oaspete, care aveau să aducă un plus de pericol pentru Crișul, pe fondul unui joc tot mai deschis. Ratează Dane și Gomboș, dincolo parează în două rânduri Căpățână, iar golul 5 îl marchează până la urmă tot reșițenii, și tot Nicușor Fota! Acesta urmărește în fața porții mingea centrată la firul ierbii de Dane și… repară semiluftul lui Gomboș, reușind astfel o dublă într-o jumătate de repriză (foto). Golul de onoare al gazdelor a venit în primele secunde din prelungiri, Căpățână neavând nicio șansă în fața unui adversar (Bortiș) scăpat din marcajul euforicului Fota.

 

Au jucat astăzi în roș-negru (și nu în albastru, ca la Ghiroda) următorii: Zimmermann (65, Căpățână) – Bărboianu (69, Szijj), Ardei (65, Fota), Dudea, Rimovecz – Popescu, Velcotă – Chera, Drăghiceanu, Negru (69, Gomboș) – Gakou (69, Dane).

 

În aceeași etapă, Ghiroda și Giarmata Vii – Șoimii Lipova 1-3. În fruntea clasamentului s-au distanțat CSM Reșița – 51 puncte și Șoimii Lipova – 46, urmate de Ghiroda și Giarmata Vii – 42. Săptămâna viitoare este programat derby-ul primelor clasate, rosso-nerii având a treia deplasare consecutivă din acest play-off.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available