Rosso-nerii deteră șase la Severin. CSM Reșița se distanțează la 9 puncte de Pandurii și Deva

 

CSM Reșița a obținut a zecea victorie în campionat, în etapa a 11-a din Liga 3. După 4-0 săptămâna trecută, în Valea Domanului, cu Aurul Brad, roș-negrii au câștigat la scor și în deplasarea de la Drobeta-Turnu Severin: 6-1 (2-0) cu Viitorul Șimian.

 

Dacă în etapa a doua de campionat Viitorul Șimian era învinsă la limită (2-1) la Reșița, de astă dată diferența de valoare dintre jucătorii celor două echipe a fost pusă și pe tabela de marcaj. Rosso-nerii lui Dan Alexa au controlat jocul de la un capăt la altul, și-au creat o duzină de ocazii de gol și au fructificat jumătate din ele, prin Mediop (3), Drăghiceanu (2) și Jorza.

 

Jucătorul care a făcut diferența în prima parte a meciului a fost mijlocașul ofensiv Marian Drăghiceanu (foto). Acesta a deschis scorul devreme, profitând de o eroare a unui fundaș advers (min. 3), apoi a fost și la originea golului desprinderii – centrare perfectă pentru Mediop, nemarcat în careu (min. 27), senegalezul finalizând cu o lovitură de cap. Iar în debutul reprizei secunde, după o intervenție de „unu la unu” a portarului Micu, a fost rândul lui Mediop să paseze decisiv pentru Drăghiceanu, care nu a ratat șansa de a marca din nou (min. 52).

 

Oaspeții se relaxează la 3-0, Rimovecz salvează in extremis în minutul 60, dar apărarea Reșiței rămâne fără replică două minute mai târziu, când îl lasă nemarcat în fața porții pe camerunezul Song (62). Însă reacția alor noștri vine imediat: Jorza ridică scorul la 4-1 (64), după ce Mediop reușise să rateze în situație de singur cu portarul. Alexa face apoi o serie de schimbări, iar nou intratul în linia ofensivă Matiș este la originea a două goluri: obține un penalty (83) transformat de Mediop și pasează pentru același Ndiaye Mediop (87), care înscrie pentru a treia oară în meci.

 

CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Avram (66, Ciubotaru), Rimovecz – Vasluian (66, Cristea), Drăghiceanu (75, Matiș), Cioinac, Jorza, Fota (66, Sima) – Aboubacar (28, Breșneni), Mediop.

 

Niciuna dintre principalele urmăritoare ale rosso-nerilor nu a reușit să învingă în această etapă: Pandurii Târgu Jiu – Progresul Ezeriş 1-1, CSM Jiul Petroşani – CSM Deva 2-0. Tot astăzi s-au jucat și meciurile Gilortul Târgu Cărbuneşti – Voinţa Lupac 1-2, Aurul Brad – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 3-0. După 11 etape, CSM Reșița are 31 de puncte, pe locurile 2-3 aflându-se CSM Deva și Pandurii Târgu Jiu, cu câte 22 de puncte. În zona de play-off se mai află Voința Lupac (21), primele echipe sub linie fiind conjudețeana Progresul Ezeriș și Viitorul Șimian (12). În etapa viitoare, CSM Reșița va juca pe teren propriu cu Jiul Petroșani, sâmbătă, 13 noiembrie.

 

Sursă foto: Miruna Maria Mihancea (arhivă)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite