Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin devine și… școală de salvatori montani!

 

Sub conducerea lui Cornel Galescu, Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Caraş-Severin a obținut luna aceasta acreditarea ca furnizor de formare profesională! Dar președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, ne dă și o veste proastă…

 

Salvamontul cărășean a prins aripi după ce, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Caraș-severin, Romeo Dunca, s-a desprins de Direcția de Drumuri Județene. Ultima realizare: Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin a primit de la Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România certificatul de acreditare ca furnizor de formare profesională abilitat să desfăşoare activităţi de pregătire profesională pentru stagiul de aspirant la profesia de salvator montan. Emis la data de 1 noiembrie 2023, certificatul este valabil până la 31 decembrie 2028.

 

 

Salvatorul montan este persoana calificată profesional să desfășoare activități de patrulare preventivă, de asigurarea permanenței în bazele, punctele și refugiile Salvamont, de căutarea persoanei dispărute sau rătăcite, acordarea primului ajutor medical în caz de accidentare și transportarea accidentatului sau a bolnavului până la predarea acestuia la ambulanță, SMURD, elicopter sau la prima unitate sanitară.

 

„Salvamont Caraș-Severin a devenit un serviciu de referință. Deși în urmă cu 2 ani multă lume critica măsurile luate pentru a desprinde din DDJ acest serviciu, noi am demonstrat că se poate și pe calea firească a lucrurilor”, a declarat astăzi Romeo Dunca, dar șeful județului vine și cu o veste proastă, cauzată de ultimele modificări legislative survenite pe fondul creșterii deficitului bugetar național: „Păcat însă că din 2024, sub nevoia reducerii de personal și a economiilor dictate de huzurul bugetar din ultimii 30 de ani, vom fi nevoiți să trecem acest serviciu, independent azi, înapoi în subordinea Directiei Județene de Drumuri”.

 

Sursă foto: FB ȘtiriCaransebeș

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available