Salvat din apele Dunării de polițiștii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă au avut ieri o intervenție salvatoare după ce, printr-un apel telefonic la 112, se anunțase că un pescar se rătăcise cu barca, în ceață, pe Dunăre.

 

„În data de 04.01.2023, în jurul orei 17.40, Sectorul Poliției de Frontieră Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, a fost sesizat telefonic prin numărul unic de urgență 112 despre faptul că o persoană de sex masculin, cu o ambarcație pescărească, s-a pierdut pe fluviul Dunărea, între localitățiile Divici și Baziaș, vizibilitatea fiind redusă din cauza ceții. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit pe apă cu o ambarcațiune din dotare care s-a deplasat pentru salvarea persoanei în condiții de vizibilitate redusă, precum și cu un echipaj terestru care s-a deplasat la malul Dunării, a pus în funcțiune semnalele luminoase și acustice şi a ținut legătura telefonic cu cetățeanul din barcă pentru localizare.”, informează Inspectoriatul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

 

În jurul orelor 18.10, cu ajutorul radarelor, s-a reușit descoperirea bărcii pescărești, aceasta fiind condusă la mal în condiții de siguranță. În ambarcaţiune se afla un bărbat, cetățean român, în vârstă de 63 ani, care prezenta semne de oboseală, dar nu a solicitat îngrijiri medicale, mai precizează polițiștii de frontieră.

 

 

Sursă foto: Poliția de Frontieră

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available