„Sănătatea și educația sunt prioritare”. Peste 55% dintre dascălii din Caraș-Severin au schema completă de vaccinare anti-COVID

 

Inspectorii școlari adjuncți din cadrul ISJ Caraș-Severin s-au prezentat, astăzi, de Ziua Mondială a Educației, la centrul de vaccinare pentru a primi a treia doza de vaccin anti-COVID. Ei au dorit să fie un exemplu pentru cei peste 1.600 de anjagați din unitățile de învățământ din Caraș-Severin – cadre didactice și personal auxiliar – care, încă, nu sunt vaccinate.

 

Ziua Mondială a Educației a fost marcată de inspectorii școlari generali adjuncți din echipa de conducere a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin, profesorii Ileana Loredana Conciatu și Robert Nosal, printr-un gest de responsabilitate: s-au prezentat la centrul de vaccinare pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID. „De Ziua Mondială a Educației, cei doi inspectori școlari generali adjuncți au decis că sănătatea și educația sunt prioritare. Pentru ca dascălul să își exercite profesia, are nevoie să rămână sănătos. Gestul lor este un îndemn pentru toți cei care înțeleg că nu putem depăși această perioadă de cumpănă fără efortul conștient și susținut de a ne proteja sănătatea”, au transmis reprezentanții ISJ Caraș-Severin.

 

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean, în momentul de față, rata de vaccinare cu schema completă (doza I+doza II) în rândul cadrelor didactice din Caraș-Severin este de 55,62% – 1.520 de cadre didactice imunizate, dintr-un total de 2.733. Alte 130 de cadre didactice (4,76%) sunt vaccinate cu prima doză. Mult mai rău stau lucrurile în ceea ce privește vaccinarea personalului auxiliar din unitățile de învățământ din Caraș-Severin: din 1.057 de angajați, doar 424 au schema completă de vaccinare (40,11%), iar 56 (5,30%), prima doză.

 

19 profesori și 80 de elevi, confirmați cu COVID-19

 

La această dată, în unitățile de învățământ din Caraș-Severin se înregistrează 96 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus – 19 cadre didactice și 80 de elevi. Peste 90 de clase din 39 de unități de învățământ din Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Bocșa, Oravița, Târnova, Turnu Ruieni, Vermeș și Ciuchici au cursurile suspendate ca urmare a apariției unor cazuri de COVID-19.

 

În municipiul Reșița, unitățile de învățământ cu clase în sistem online sunt: Colegiul Național „Mircea Eliade”; Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”; Colegiul Național „Traian Lalescu”; Liceul de Arte „Sabin Păuța”; Liceul Teologic Baptist; Liceul Teoretic „Traian Vuia”; Școala Gimnazială „Marius Șandru”; Școala Gimnazială „Mihai Peia”; Școala Gimnazială Nr. 7; Școala Gimnazială Nr. 8; Școala Gimnazială Nr. 9 și Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite