Sancțiuni usturătoare aplicate de polițiștii cărășeni la regimul silvic

 

În ultimele două săptămâni, în cadrul acțiunilor pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru neregulile constatate, polițiștii cărășeni în colaborare cu specialiști silvici au aplicat sancțiuni contravenționale de 38.000 de lei și au confiscat peste 140 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 35.000 de lei.

 

La acțiuni au participat polițiști de la Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și de la polițiile municipale și orășenești, împreună cu specialiști silvici de la Garda Forestieră Timișoara. Astfel, în perioada 17 octombrie – 2 noiembrie, au fost efectuate 27 controale, 19 privind legalitatea transportului de material lemnos, în cadrul cărora au fost controlate 118 mijloace de transport material lemnos și au fost verificate 8 depozite și instalații de prelucrare a lemnului.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Ca măsură complementară au fost confiscați 141,30 metri cubi de material lemnos, dintre care peste 91,12 metri cubi lemn de foc, 33,33 metri cubi lemn rotund și 15,85 metri cubi de cherestea, lemn în valoare totală de 35.650 de lei”, transmit oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin.

 

Acțiunile polițiștilor cărășeni vor continua și în perioada următoare, țin să precizeze reprezentanții IPJ.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite