Săptămâna sancțiunilor pe șoselele din Caraș-Severin. Aproape 1.000 de șoferi, pietoni și bicicliști au fost depistați încălcând regulile rutiere

 

Aproape 1.000 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii cărășeni, pe parcursul săptămânii trecute, participanților la trafic care au încălcat normele rutiere în vigoare.

 

999 de sancțiuni contravenționale, 51 de permise de conducere reținute și 28 de certificate de înmatriculare retrase. Acesta este bilanțul acțiunilor derulate de polițiștii cărășeni pe raza întregului județ, în perioada 4 – 10 decembrie, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

Din cele 999 de sancțiuni, 278 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 18 conducători auto care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h, respectiv peste 70 km/h, și alți 18 care nu au respectat regulile privind depășirea au fost sancționați contravențional concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, au fost sancționați cu amendă sau avertisment și 147 de pietoni și 206 bicicliști care au încălcat normele rutiere.

 

Pe cea mai intens circulată și periculoasă șosea din județ, Drumul Național 6, polițiștii au derulat, ieri, 10 decembrie, o acțiune de tip blitz pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive sau din cauza depășirilor neregulamentare, la care au participat echipaje de la Serviciul Rutier, Poliția Municipiului Caransebeș, Poliția Stațiunii Băile Herculane și Poliția Orașului Oțelu Roșu. „Pe parcursul a trei ore, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei, și au reținut în vederea suspendării șase permise de conducere, în cazurile în care au fost constatate abateri de la normele rutiere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available