Săptămâna „vaccinării” șoferilor împotriva vitezomaniei. Polițiștii cărășeni au aplicat într-o singură zi 230 de doze contravenționale

 

În perioada 19-25 aprilie 2021, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au primit ordin să fie cu ochii (și aparatele radar) pe șoferii care au boala vitezei excesive.

 

Controalele polițiștilor vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum și a celei excesive. Acțiunile se desfășoară în baza Planului de operațiuni al Forțelor Europene ale Polițiilor Rutiere, ROADPOL, și sunt coordonate de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

În cadrul acțiunilor organizate pe parcursul întregii săptămâni, a fost stabilită o zi, 21 aprilie, denumită generic Speed Marathon, în care polițiștii i-au „vânat” pe vitezomani timp de 24 de ore, fără întrerupere. În Caraș-Severin, „polițiștii au verificat aproape 300 de vehicule, fiind constatate 230 de abateri privind încălcarea regimului legal de viteză și aplicate sancțiuni contravenționale în consecință. 123 dintre abateri au fost înregistrate cu aparatele radar de tip TruCam, iar 107 cu cele montate pe autospecialele de poliție. 3 conducători auto au fost înregistrați de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce circulau cu viteze ce au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat, fapt pentru care le-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

Aceștia menționează că au fost constatate și șase infracțiuni la regimul circulației rutiere. Și prezintă un astfel de caz. Polițiștii rutieri au oprit pentru control pe DN 6, în localitatea Mehadia, un ansamblu de vehicule format din cap-tractor și semiremorcă, condus de un cetățean polonez, care fusese înregistrat cu aparatul video-radar în timp ce efectua o manevră de depășire a unei coloane de vehicule pe o trecere pentru pietoni. Testat cu aparatul etilotest, șoferul avea 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cetățeanului polonez i s-a reținut permisul de conducere și i-a fost întocmit dosar penal.

 

Sursă foto: Poliția Română

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite