Se golesc spitalele pentru bolnavii de COVID-19! În 48 de ore vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe!

Toate internările în spitalele de stat și private pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu sunt urgente se suspendă pentru 14 zile, iar pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați.

„Începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Măsurile sunt cuprinse într-un ordin avizat, astăzi, de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și au fost luate cu scopul limitării răspândirii infecției cu coronavirus.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite