Suntem prezenți și pe

Actualitate

Se închid școlile! Măsura este valabilă în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire

Publicat cu

în

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, întrunit în această seară, a adoptat o serie de măsuri noi în vederea limitării extinderii infectării cu virusul COVID – 19. Acestea se referă la suspendarea cursurilor în școli și grădinițe și la limitarea transportului spre și dinspre Italia.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, măsurile adoptate în această seară:

Cursurile în toate școlile și grădinițele, inclusiv în cele private, vor fi suspendate în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii. Decizia nu intră în vigoare de mâine, 10 martie, întrucât autoritățile au dorit să ofere posibilitatea părinților de a găsi soluții pentru copiii care vor rămâne acasă. Modalitatea de recuperare a cursurilor va fi hotărâtă abia dupa ce se va vedea evoluția situației.

Transportul rutier de persoane pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport înspre și dinspre Italia va fi suspendat în perioada 10 martie – 31 martie. De asemenea, operatorii de transport care tranzitează Italia au obligația de a comunica românilor că, odată ajunși în țară, vor intra în carantină sau în izolare la domiciliu.

Introducerea de noi trenuri în direcția Italia este interzisă în perioada 12 martie – 31 martie.

Programele de studii privind schimbul de experiență și stagiile de practică în spitale pentru cursanții școlilor postliceale vor fi suspendate până la 31 martie.

Unitățile de alimentație publică, fie că este vorba despre hypermarket-uri, supermarket-uri sau magazine de cartier, au obligația de a lua măsuri de dezinfecție frecventă și de evitare aglomerări în special la casele de marcat. Măsura se adoptă în 48 de ore.

În cazul transportului public și privat de persoane, este obligatorie dezinfectarea frecventă a spațiilor comune.

În instituțiile publice și private este obligatorie asigurarea materialelor destinate igienei personale și dezinfecția surpafețelor expuse.

În altă ordine de idei, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a relaxat măsura privind interzicerea adunărilor publice, în sensul că sunt permise adunări la care participă sub 200 de persoane fără a mai fi necesar avizul Direcției de Sănătate Publică.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație5 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație6 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social12 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate16 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație19 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite