Se înmulțesc sustragerile de catalizatoare de la mașinile din Reșița! Ce sfaturi ne dau polițiștii cărășeni

 

Polițiștii de la Poliția Municipiului Reșița au fost sesizați marți de către un bărbat din municipiu despre faptul că i s-a furat catalizatorul de pe autoturismul proprietate personală, parcat în zona Pieței 1 Decembrie 1918.

 

În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că, în perioada 8-10 ianuarie, persoane necunoscute au secționat și sustras catalizatorul de pe autoturismul persoanei vătămate, care a fost lăsat parcat pe un loc de parcare neamenajat. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și continuă cercetările în vederea identificării autorilor, tragerii la răspundere penală a acestora și recuperării prejudiciului. În ultima lună, la nivelul Poliției Municipiului Reșița au fost înregistrate alte trei plângeri similare.

 

De asemenea, anul trecut, polițiștii reșițeni au surprins în flagrant-delict trei persoane în timp ce sustrăgeau catalizatoare auto în municipiul Reșița, în alte 14 dosare penale având ca obiect furturi de astfel de componente auto fiind identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor.

 

Pentru a preveni astfel de infracțiuni de furt, vă recomandăm să parcați mașina în zone bine iluminate, aproape de intrările clădirilor sau de cel mai apropiat drum public pentru a putea fi observată de cât mai mulți oameni, iar dacă aveți un garaj, țineți mașina acolo. De asemenea, instalați un sistem de alarmă pe mașină sau un dispozitiv antifurt pentru catalizator. Nu ezitați să apelați 112 când observați că mașina dumneavoastră nu mai are catalizator și să furnizați polițiștilor orice detalii care ar putea duce la identificarea autorilor furtului”, transmit polițiștii cărășeni.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available