Se prelungește Codul Portocaliu de inundații, meteorologii prevăd depășirea cotelor de apărare

Hidrologii au emis și azi, 15 iunie, avertizări Cod Galben și Portocaliu de inundaţii. Se vor depăşi cotele de apărare cu precădere pe râuri din Sălaj, Bihor, Caraş-Severin, Olt şi Argeş.

Potrivit hidrologilor, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, eventual chiar cu depăşiri ale cotelor de apărare. Din zona noastră sunt avute în vedere bazinele hidrografice ale râurilor Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), Cerna (judeţele Gorj şi Caraş-Severin).

Avertizarea Cod Galben de inundaţii este valabilă de luni, ora 12.00, până marți, ora 20.00 și vizează râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Sibiu, Alba, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Constanţa şi Tulcea.

Totodată, alerta Cod Galben se suprapune cu o alertă Cod Portocaliu de inundaţii, care este valabilă de luni, ora 12.00, până marți, ora 14.00 și a fost emisă pentru râuri din județele Satu Mare, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu și Botoşani.

Inundațiile se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalui luni, ora 18.00 – marți, ora 6.00, pe unele râuri mici din judeţele Sălaj, Bihor, Caraş-Severin, Olt şi Argeş.

Potrivit prefectului Cristian Gâfu, până azi la prânz au fost afectate de inundații 8 localități din Caraș-Severin. Acesta spune că a fost pe teren la Glimboca, Zăvoi și Rusca, dar că au fost probleme și la Borlova, pe drumul județean, la Bozovici și Gârnic.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available