Semenic, stațiune de interes național? A început pregătirea documentaţiei în vederea atestării

 

Semenic, Crivaia, Trei Ape și Secu sunt, în momentul de față, stațiuni de interes local, iar atestarea întregii zone ca stațiune de interes național ar permite accesarea mai multor fonduri europene și naționale pentru dezvoltarea turismului.

 

Consilierii locali reșițeni au aprobat, în ultima ședință ordinară, participarea Municipiului Reșița, în calitate de membru, la constituirea Asociației Intercomunitare „Schi Arena – Văliug – Gărâna – Semenic”, acesta reprezentând un prim pas în demersurile necesare atestării zonei turistice Semenic ca stațiune de interes național.

 

„La inițiativa arhitectului șef al județului, Luminița Munteanu, am demarat înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară din care să facă parte Reșița, Văliug, Brebu Nou și Teregova în vederea realizării unui obiectiv important: transformarea stațiunii de interes local Semenic în stațiune de interes național. Toate cele patru consilii locale trebuie să adopte o hotărâre de acest gen, acesta fiind doar începutul. Va trebui să facem o întreagă documentație cu spații de cazare, utilități, tot ce trebuie să conțină o stațiune ca să poată să fie declarată de interes național”, a declarat primarul municipiului Reșița, Ioan Popa. Potrivit acestuia, „o stațiune de interes național deschide, evident, alte perspective din punctul de vedere al accesării fondurilor europene și naționale. Transformarea în stațiune de interes național, acum avem acolo stațiuni de interes local – Semenic, Crivaia, Trei Ape și Secu –, schimbă foarte mult paradigma finanțărilor. Se pot accesa mai mulți bani din mai multe resurse pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare în vederea creșterii calității turismului în zonă”.

 

În momentul de față, județul Caraș-Severin are două stațiuni de interes național, Băile Herculane și Zona Borlova – Muntele Mic – Turnu Ruieni, și opt stațiuni de interes local: Anina, Berzasca, Crivaia, Coronini, Mehadia, Secu, Semenic și Trei Ape, atestate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

 

Sursă foto: FB Banatul Montan (27 ianuarie 2023)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available